Social Impro. Episodul 1: Acasă

Ideea de „acasă” ne este atât de familiară încât devine un „dat”, la care rareori reflectăm. În orice context te-ai afla, la părinţi, la bunici, la căminul studenţesc, într-o excursie, în deplasare cu serviciul, universul tău conţine cu siguranţă cel puţin un loc pe care îl consideri căminul, vatra, adăpostul tău. Dar dacă acest refugiu zilnic şi firesc îţi este pus în pericol?

În urma ediţiei anterioare !MPRO, şase improvizatori au conceput un spectacol de teatru spontan, care să pună în lumină diverse aspecte ale acestui subiect. “Social Impro. Episodul 1: Acasă”, ce va avea loc sâmbătă 12 martie la ora 20.00 în nou-înfiinţatul teatru independent Recul, porneşte de la poveşti reale ale celor care, în faţa unei ameninţări aduse vieţii lor, îşi părăsesc căminul şi caută refugiu în sânul altor popoare, mai apropiate sau mai îndepărtate, în căutarea unui nou „acasă”.

Basarabeni sau polonezi în timpul celui de-al doilea război mondial, români în timpul regimului comunist, bosnieci în timpul războiului etnic din Bosnia, africani, iranieni, ucrainieni şi sirieni în ultimul deceniu – aceştia şi poate şi alţii au fost, de-a lungul ultimului secol, refugiaţi în şi din România.

Teatrul de improvizaţie uneşte oamenii dincolo de bariere sociale, emoţionale sau profesionale, iar împreună, comunitatea internaţională de improvizatori îşi utilizează mijloacele artistice pentru a accentua importanţa de a ne gândi şi a discuta pe această temă.

Distribuţia: Monica Anastase, Andreea Constandache, Marius Matei, Ciprian Nemeşiu, Orlando Petriceanu, Rozana Radu

Mai multe detalii:
www.improv-without-borders.com
https://www.facebook.com/socialimpro

Locul desfăşurării: Teatrul Recul, strada Cercului nr. 6
Rezervări: 0746.120.855

Partener: Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi