Workshops

Avem onoarea anul acesta să învăţăm de la şi să îi cunoaştem pe patru dintre cei mai talentaţi, profesionişti şi generoşi oameni din peisajul teatrului de improvizaţie din lume: Missie Peters şi Dave Morris din Victoria, Canada, şi Heather Urquhart şi Jules Munns din Londra, Marea Britanie.

Missie şi Dave combină în mod strălucit abilitatea lui de povestitor cu sensibilitatea ei poetică, şi amândoi aduc o pasiune contagioasă pentru lucrul în echipă.

Heather şi Jules fac parte din super-echipa britanică The Maydays, unde joacă în peste zece producţii în stiluri diferite. Sunt super-staruri la festivaluri europene de improvizaţie, şi toţi cei care au avut ocazia să lucreze cu ei îi recomandă.

În plus, poţi “gusta” din stilul a trei şcoli diferite de improvizaţie din Bucureşti – Academia de improvizaţie Improvisneyland, Şcoala de improvizaţie TFF şi Laboratorul Recul.

Citeşte cu atenţie descrierile celor nouă workshop-uri (atenţie şi la nivelul necesar de pregătire anterioară), uită-te în agendă şi… rezervă-ţi locul din timp.

Vineri08 Septembrie

••11
00

The whole enchilada

Acest atelier se va concentra pe lucrul în echipă, şi felul în care funcţionează dictonul ‘yes and’ pe scară mare. Cu accent pe natura colaborativă a improvizaţiei, putem crea împreună ceva mai mare decât suma părţilor, folosind:
• Fizicalitatea grupului
• Sunete şi mişcări
• Tehnici de freeform
• Stagecraft and stage pictures
• Tactilitate
Vom privi long form-ul ca un proces organic de grup şi vom afla cum scenele pot fi mai degrabă găsite decât căutate. În plus, vom începe scene de la poziţionarea în spaţiu şi de la relaţia emoţională, faţă de abordarea „cine, unde, ce”.
Vom mai aborda şi natura incluzivă a grupului, şi modul în care fiecare jucător poate avea o contribuţie doar ascultând şi observând cu adevărat.

You bring the beans, we’ll bring the chilli sauce, let’s make the whole enchilada.

Atelierul constă în 2 întâlniri: vineri 8 septembrie de la 11.00 la 14.00 şi sâmbătă 9 septembrie de la 11.00 la 14.00.
Atelier în limba engleză

6 ore
3 locuri
UNATCUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Str. Matei Voievod 75-77, București 021452, România,

Sâmbătă09 Septembrie

••11
00

Improvise with style

Ca improvizatori, ştim că putem mult mai mult decât “doar” comedie, şi că teatrul de improvizaţie poate fi incitant atât pentru jucători cât şi pentru spectator. Împreună cu trupa sa, Paper Street Theatre, Dave creează spectacole genre – în anumite stiluri, cum ar fi John Hughes, Quentin Tarantino, Samuel Beckett, Margaret Atwood, Western, Film Noir, şi multe altele.

Genre poate duce adesea la structură, iar structura este antiteza improvizaţiei. Metoda Paper Street Theatre se concentrează pe tehnică şi abilitate, şi NU pe reguli şi structură. Acest atelier vă va învăţa cum să abordaţi spectacolele genre astfel încât să respectaţi atmosfera, aspectul şi modul de a nara pentru orice stil, netrădând în acelaşi timp principiile improvizaţiei.

Atelierul constă în 2 întâlniri: sâmbătă 9 septembrie de la 11.00 la 14.00 şi duminică 10 septembrie de la 11.00 la 14.00.
Atelier în limba engleză.

6 ore
0 locuri
UNATCUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Str. Matei Voievod 75-77, București 021452, România,
••11
00

The poetry of improv

Învaţă să fii poetic în mod spontan în acest atelier intensiv cu improvizatoarea canadiană Missie Peters. Explorează tehnici precum construirea de metafore, jocul cu ritmul, şi împletirea diferitelor semnificaţii, pentru a da scenelor şi poveştilor tale mai multă greutate. Acest workshop te va învăţa cum o exprimare sofisticată poate să transforme o scenă jucăuşă într-una dulce-amăruie.

Atelier în limba engleză.

3 ore
2 locuri
ReculRemediu Cultural, str. Cercului nr. 6, Bucureşti 020778, România, www.facebook.com/remediucultural/?fref=ts
••15
00

How hard can you yes?

Mare parte din bucuria improvizaţiei stă în fluiditatea şi uşurinţa de a te juca, ce vine din a spune DA. Să spui DA partenerului protejează o idee delicată, şi vă conectează împreună, pentru a o proteja şi a o hrăni. Ca nişte mândri părinţi ideatici. Şi a spune cu adevărat DA poate fi greu de făcut cu adevărat, cu curaj.
În acest atelier, participanţii vor folosi fizicalitatea şi lucrul în scene pentru a proba cât de tare pot să spună „DA”. Nu doar cuvântul, ci reala sprijinire a ideilor partenerului, în totalitate şi cu generozitate, permiţând ca forţa acordului să îi poarte pe teritorii noi şi ne-explorate.
Participanţii vor fi încurajaţi să se concentreze pe partener şi să găsească libertatea şi uşurinţa pe care acest proces le aduce.
Atelierul este potrivit pentru improvizatori aflaţi la început de drum, şi pentru jucători experimentaţi care doresc să îşi împrospăteze abilităţile de bază.

Atelier în limba engleză.

3 ore
0 locuri
UNATCUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Str. Matei Voievod 75-77, București 021452, România,
••11
00

Anti-FricăImprovisneyland

Poate cel mai savuros fruct pe care Improvizația ne lasă să-l culegem din grădina ei este acela al DESCĂTUŞĂRII. Descoperirea faptului că temerile noastre erau, de fapt, niște simple năluci, are unul din cele mai tonice efecte cu putință. În acel moment, omului care depășește acest prag, care are acest declic, îi cresc, pur și simplu, ARIPI. Noi, trainerii, am fost martorii acestui fapt de nenumărate ori. Așadar, vorbim în cunoștință de cauză când zicem că va invităm ca, prin intermediul celor mai haioase exerciții și joculețe clasice ale Teatrului de Improvizație, să ne batem joc împreună de acest dușman pe cât de viclean, pe atât de ridicol – FRICA. Vă așteptăm cu drag!

Atelier în limba română.

3 ore
0 locuri
Academia de Improvizaţie ImprovisneylandAcademia de Improvizaţie Improvisneyland, bd. Regina Elisabeta nr. 30, Bucureşti, 050017 www.academiadeimprovizatie.ro

Duminică10 Septembrie

••11
00

True stories

Când povesteşti ceva adevărat te conectezi cu publicul, iar scenele vor porni de la o bază de sinceritate. Învaţă cum să selectezi din viaţa ta poveşti care se potrivesc cu sugestia, cum să spui povestea concis şi coerent, şi apoi cum să treci de la a o spune la a o face. Improvizaţia poate fi înspăimântătoare când simţi că nu ştii ce să spui – însă dacă te uiţi la propria viaţă, vei descoperi că ai foarte multe de spus!

Atelier în limba engleză.

3 ore
0 locuri
Muzeul Național al Ţăranului Român - Studioul Horia BerneaŞoseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucureşti, 011341 http://www.muzeultaranuluiroman.ro/
••11
00

Improv 101Introducere în long form

În improvizaţie nu avem nevoie de improvizatori perfecţi. Avem nevoie de oameni reali cu particularităţi, cu firescul şi părerile lor.
Prima provocare în drumul spre o scenă bună şi long form în general este să fii tu.
Aşadar exact la asta o să lucrăm. Identificăm cu ce te simţi confortabil şi cu ce nu, poate aflăm şi de ce, şi în tot acest timp avem grijă să fie fun.

Atelier în limba română.

3 ore
3 locuri
ReculRemediu Cultural, str. Cercului nr. 6, Bucureşti 020778, România, www.facebook.com/remediucultural/?fref=ts
••11
00

Improvizaţia – între siguranţă şi aventură

Cursul propus este dedicat începătorilor în ale improvizaţiei dar şi celor care îşi doresc să-şi dea un refresh.
Vom învăţa să fim mai prezenţi, să ne ascultăm şi susţinem partenerii, să ne folosim mai puţin mintea şi mai mult instinctul. Vom învăţa să spunem „da”, asumându-ne toate consecinţele care reies din această decizie, înţelegând totodată că pericolele din improvizaţie sunt imaginare. Vom descoperi că atunci când lăsăm garda jos, lucrurile bune încep să se întâmple.
Mihaela combină în metoda de predare mai multe „şcoli” de improvizaţie, cu scopul de a stimula jucătorii să descopere, să fie autentici pe scenă, să evite umorul „cu orice preţ”.

Atelier în limba română.

3 ore
0 locuri
Şcoala de ImprovizaţieŞcoala de Improvizaţie, str. Hristo Botev nr. 7, etaj 1, Bucureşti, 030231
••15
00

Dialogue

Pe scenă avem două instrumente – corpul şi vocea; acest atelier se concentrează în întregime pe cel din urmă. Improvizatorii pot să vorbească mult fără să spună nimic, folosind 100 de cuvinte când 6 ar fi fost de ajuns. Dave Morris vă va ajuta să transformaţi dialogul în muzică, şi vă va arăta cum să faceţi fiecare cuvânt să conteze.
Tehnicile din acest workshop se aplică unei game largi de stiluri, spectacole şi formate de improvizaţie. Învaţă cum să găseşti ritmul muzical al cuvintelor, cum să transformi o simplă conversaţie într-o veritabilă scenă de teatru, şi cum să adaugi profunzime dialogului. Dacă vorbeşti pe scenă, acest atelier te va ajuta să o faci mai bine.

Atelier în limba engleză.

3 ore
0 locuri
UNATCUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Str. Matei Voievod 75-77, București 021452, România,

Niveluri

Nivelul 1

Minim 0 zile de experienţă

Nivelul 2

Minim 1 an de experienţă pe scenă

Nivelul 3

Minim 4 ani de experienţă pe scenă

Înscrieri

Pentru a-ți asigura participarea la unul dintre workshop-urile !MPRO de anul acesta, apasă unul din butoanele REZERVĂ. Apoi vei primi detaliile de plată (prin transfer bancar) prin e-mail. Odată efectuată plata, locul îți este asigurat.

Locurile se ocupă în ordinea achitării taxei de curs.

Improvizatorii care joacă în cadrul Festivalului au reducere 50%.

Locații