Workshops

Avem onoarea anul acesta să învăţăm de la şi să îi cunoaştem pe doi dintre cei mai talentaţi, profesionişti şi generoşi oameni din peisajul teatrului de improvizaţie din lume: Jill Bernard şi Joe Bill.

Joe şi Jill au cu ce se lăuda, fiind formatorii unor oameni care acum creează la emisiuni celebre de comedie, însă nu-i vei vedea făcând-o. Ei preferă bucuria şi entuziasmul improvizaţiei, alături de cursanţi şi spectatori deopotrivă.

Jill aduce VAPAPO, instrumentele pentru crearea de personaje descrise şi în Cărticica Haioasă despre Improvizaţie, iar Joe vine cu abordarea sa emoţională a scenelor de improvizaţie. Cei doi vor oferi şi un atelier pentru cei care, la rândul lor, dau mai departe tehnicile şi atitudinea impro.

În plus, improvizatorii interesaţi de a păstra cele mai bune scene improvizate pot participa la atelierul lui Cătălin Coşarcă, cei pasionaţi de relaţiile dintre oameni pot aborda Social Impro cu Monica Anastase, iar cine doreşte poate descoperi, alături de Bogdan Untilă, metoda celui mai cunoscut grup de improvizaţie din New York, Upright Citizens Brigade.

Citeşte cu atenţie descrierile celor opt workshop-uri, uită-te în agendă şi… rezervă-ţi locul din timp.

Luni19 Septembrie

••15
18

Sketch-comedy: de la improvizație la text

Cele mai bune scene de improvizație merită să trăiască dincolo de momentul în care sunt improvizate. Ele au potențialul de a deveni un text dramatic pentru un spectacol de comedie proaspăt și original.

În cadrul workshop-ului vom parcurge 5 etape: crearea materialului prin improvizație, alegerea materialului, transformarea materialului în text, învățarea textului, jucarea textului creat de noi într-un spectacol epic - tehnic, acesta face parte din genul dramatic, dar... va fi epic!

Atelierul constă în cinci sesiuni a câte trei ore fiecare, de luni 19 septembrie până vineri 23 septembrie, cu o reprezentaţie la final, programată duminică 25 septembrie.

15 ore
3 locuri
UNATCUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Str. Matei Voievod 75-77, București 021452, România,

Marți20 Septembrie

••10
00

Teoria Mingii de Foc plus Adevăr şi Frumuseţe

În acest atelier vă veţi familiariza cu teoria Mingii de Foc a lui Jill Bernard, şi veţi deprinde abilitatea de a intra în scenă alergând, şi de a depăşi explozia dispreţului de sine şi a îndoielii, precum eroii din filmele de acţiune care scapă din ghearele mingii de foc, sfidând astfel legile fizicii.
De asemenea, Jill va include o serie de exerciţii pentru a infuza adevăr şi frumuseţe în scenele improvizate. Capacitatea de a crea situaţii oneste şi vulnerabile rafinează felul în care lucraţi, constituind tortul de sub glazură şi mutând accentul de pe divertisment către ceva cu rezonanţă.

Atelierul constă în două sesiuni a câte trei ore fiecare, marţi şi miercuri 20-21 septembrie, de la 10 la 13.

6 ore
0 locuri
UNATCUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Str. Matei Voievod 75-77, București 021452, România,
••15
00

Improv Power Toolkit

Accentul în acest atelier se va pune pe dezvoltarea puterii profunzimii emoţionale şi a punctului de vedere, exprimate prin intermediul personajelor şi scenelor. Joe va oferi feedback individual şi va veni cu idei cu care să vă puteţi juca în continuare, folosindu-le ca noi instrumente în centura voastră de improvizatori.

Atelierul constă în două sesiuni a câte trei ore fiecare, marţi şi miercuri 20-21 septembrie, de la 15 la 18.

6 ore
0 locuri
UNATCUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Str. Matei Voievod 75-77, București 021452, România,

Joi22 Septembrie

••10
00

Cunoaşte-ţi vecinulSocial Impro

Ce-ar fi să ne re-formăm „tribul” în chiar comunitatea care ne înconjoară (atât de aproape!) zi de zi, noapte de noapte – blocul în care locuim? Auzim mereu viaţa celor din jur în detalii intime, ne întâlnim cu ei în spaţii restrânse, şi totuşi nivelul de cunoaştere şi interacţiune este foarte redus.

Workshop-ul se axează pe crearea unor personaje şi poveşti în mod cât mai credibil din punct de vedere uman şi emoţional, folosind în plus tehnici de long form precum split focus, schizo sau spaţii intersectate.

Atelierul constă în două sesiuni a câte trei ore fiecare, joi şi vineri 22-23 septembrie de la 10 la 13.

6 ore
4 locuri
UNATCUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Str. Matei Voievod 75-77, București 021452, România,

Sâmbătă24 Septembrie

••10
00

VAPAPO Character Toolkit

Jill Bernard oferă un set de instrumente pentru crearea personajelor, din dorinţa de a la da participanţilor capacitatea de a alcătui personaje puternice, atrăgătoare, pe care să le poată "locui" pe parcursul întregii scene. Acest atelier se va concentra pe utilizarea Vocii, Atitudinii sau Posturii, şi a unui Animal, Proptele sau Obsesii pentru a construi personaje pe loc. Participanţii vor folosi aceste instrumente pentru a iniţia scenele cu mult curaj, a crea relaţii şi a naviga scena împreună.

3 ore
2 locuri
Arcub GabroveniArcub Gabroveni, str. Lipscani nr. 84-90, Bucureşti 020937, România, www.arcub.ro
••10
00

Train the trainers

Acest atelier se adresează exclusiv acelor improvizatori care au descoperit bucuria de a împărtăşi din abilităţile lor, în cadrul unor cursuri regulate sau ocazionale, fie pentru actori fie pentru amatori.
Joe Bill şi Jill Bernard vor discuta metodele lor de predare, pregătirea unui atelier, abordarea diferitelor bariere întâlnite în lucrul cu improvizatori aflaţi la diferite niveluri de experienţă, gestionarea propriilor reacţii, feedback şi multe altele.

Atelierul include câte o şedinţă de trei ore cu fiecare instructor, respectiv sâmbătă 24 septembrie de la 10 la 13 cu Joe Bill şi duminică 25 septembrie de la 10 la 13 cu Jill Bernard.

6 ore
2 locuri
UNATCUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Str. Matei Voievod 75-77, București 021452, România,

Duminică25 Septembrie

••10
00

Power Improv Basics

Află care sunt aptitudinile de bază necesare pentru a improviza jocuri şi scene. Acest atelier va acoperi toate aspectele principale, incluzând mintea jucăuşă vs. mintea muncitoare, îmbrăţişarea riscurilor, ascultarea, construirea pe ideile celorlalţi, şi utilizarea îndemnului "Yes and" ca instrument primordial pentru a improviza.

3 ore
2 locuri
Arcub GabroveniArcub Gabroveni, str. Lipscani nr. 84-90, Bucureşti 020937, România, www.arcub.ro
••14
00

Long form 101

Fiind atât de maleabilă, e destul de greu să defineşti o scenă de improvizaţie. Totuşi, o scenă bună dizolvă actorii, costumele, muzica şi decorul într-o realitate vie. O scenă bună îţi dă senzaţia că personajele se pot duce oriunde, că este un univers în interiorul unui spectacol sau film.
Mai concret: improvizăm şi studiem construcţia de scenă după metoda UCB (Upright Citizens Brigade - New York). În principiu, e foarte fun!

3 ore
4 locuri
ReculRemediu Cultural, str. Cercului nr. 6, Bucureşti 020778, România, www.facebook.com/remediucultural/?fref=ts

Niveluri

Nivelul 1

Minim 0 zile de experienţă

Nivelul 2

Minim 1 an de experienţă pe scenă

Nivelul 3

Minim 4 ani de experienţă pe scenă

Înscrieri

Pentru a-ți asigura participarea la unul dintre workshop-urile !MPRO de anul acesta, trimite-ne un e-mail la adresa monica@improfest.ro cu alegerea ta sau apasă unul din butoanele REZERVĂ. Apoi vei primi detaliile de plată (prin transfer bancar) prin e-mail. Odată efectuată plata, locul îți este asigurat.

Înscrierile încep la 1 septembrie, iar locurile se ocupă în ordinea achitării taxei de curs.

Toate atelierele susţinute de Joe Bill şi Jill Bernard se vor desfăşura în limba engleză.

Improvizatorii care joacă în cadrul Festivalului au reducere 50%.

Tarife

Locații