Povestea

De la primii paşi ai omului pe Pământ şi până la zborul său către stele, poveştile ne-au fost mereu alături, vorbindu-ne despre curaj, despre obstacole, despre tragedii şi despre victorii.
Ne-au făcut să râdem, să plângem, să sperăm şi să ne regăsim în ele.
Împreună suntem o singură poveste.

La cea de-a cincea ediţie, !MPRO aduce poveşti de tot felul, în care şi spectatorii au un cuvânt de spus. Programul include şaptesprezece spectacole, opt ateliere, două discuţii despre rolul improvizaţiei în creative writing, şi petreceri în fiecare seară.

PovEŞTI cu noi!

Structura

În fiecare seară !MPRO oferă trei spectacole.

  1. Joi, vineri şi luni, primul spectacol al serii face parte din secţiunea Debut - trei trupe proaspăt formate se aventurează pentru prima dată pe scena !MPRO.
    Sâmbătă şi duminică veţi putea vedea secţiunea Mixer, două spectacole create în timpul Festivalului de echipe mixte de improvizatori experimentaţi, sub îndrumarea trainerilor invitaţi din Marea Britanie şi Canada.
  2. Secţiunea Principală prezintă şapte spectacole cu Poveşti captivante - în stil de basm sau de film noir, poliţist sau post-apocaliptic, de călătorie sau bildungsroman. Le puteţi vedea de la ora 20.00 în toate cele cinci seri, şi de la 21.00 joi şi vineri.
  3. Am păstrat ce ne place mai mult pentru final: secţiunea Internaţională - trei spectacole în limba engleză, jucate de improvizatori de top la nivel mondial. The Maydays din Marea Britanie aduc un show plin de poveşti de dragoste, Dave Morris şi Missie Peters din Canada vor improviza cu atmosferă de poezie, iar în ultima seară a Festivalului îi veţi putea vedea pe toţi patru împreună, într-un show surpriză.
  4. În plus, dacă vă simţiţi curajoşi, puteţi păşi pe scenă sâmbătă şi duminică de la ora 18.00, la unul din cele două sesiuni de Open Stage. Nu doar în stand-up se poate, ci şi în impro! Un moderator experimentat va coordona echipe formate ad-hoc, din jucători experimentaţi, studenţi în improvizaţie şi oricine altcineva doreşte să îşi încerce imaginaţia şi spiritul de echipă.

Actorii

Adina
Georgian
Tavi
Mihaela
Vlad
Mihaela
Costi
Mihai
Radu
Andru Sandu
Alina
Vlad
Adriana
Adriana
Dragoș
Axel
Adrian
Dan
Andreea
Vlad
Dana
Alexandra
Dan
Rozana
Florin
Delia
Andrei
Dianina
Cătălin
Orlando
Ștefan
Mădălina
Monica
Sever
Doina
Pavel
Matei
Ramona
Andreea
Laura
Sabina
Camelia
Ciprian
Dan
Sandu
Andrei
Improvizator
Bogdan
Diana
Teo
Cătălin
Andreea
Raluca
Andrei
Camelia
Valentin
Alexandra
Mădălin
Iulian
Andreea
Alexandra
Andrei
Ileana
Vlad
George
Andrei
Florin
Dan
Marius
Mădălina

Echipa

Bucură-te de ce faci. Acest principiu al improvizației stă și la baza succesului Festivalului !MPRO, ai cărui membri încă nu știu cât a fost muncă și cât distracție.

Monica Anastase

Monica Anastase

Director Artistic

Actriţă şi producător de teatru, îndrăgostită la prima vedere de improvizaţie, membră a trupei Improvisneyland, alături de care a avut curajul de a începe această aventură frumoasă care este !MPRO, Monica îşi doreşte cel mai mult ca improvizaţia să crească şi să bucure cât mai mulţi români.

Adina Sandu

Adina Sandu

Director executiv

Lucrează în organizarea și livrarea de programe educaționale atât pentru tineri, cât și pentru adulți. Improvizația a ajutat-o să își depășească multe din propriile limite, să ia energia fiecărei scene și să o transmită mai departe în rândul cursanților ei. Astfel, a decis să facă încă un pas înspre !MPRO, alăturându-se echipei de organizare.

Nicoleta Boșnigeanu

Nicoleta Boșnigeanu

Manager logistic & Coordonator voluntari

Atrasă de personalitatea cameleonică a improvizatorilor, de lumina cu care pleacă în priviri spectatorii !MPRO, Nicoleta şi-a voluntariat de la prima ediţie experienţa de şapte ani în dezvoltarea şi promovarea proiectelor educaţionale şi culturale, şi, spre bucuria noastră, a rămas în echipă, alături de noi.

Delia Marcu

Delia Marcu

Coordonator Media & PR

Un izvor nesecat de energie și creativitate, Delia a organizat zeci de festivaluri în lungul și-n latul țării. A făcut asta întotdeauna cu pasiune, profesionalism și zâmbetul îndreptat spre public. Fiind mereu în căutarea noului, a fost cucerită pe loc de !MPRO, festival cum nu s-a mai vazut pe la noi, și pe care ne ajută să îl ducem și mai departe.

Artizanii Maronqua

Radu Tudorie

Radu Tudorie

Creative

Radu este mereu în căutarea perfecțiunii și nu acceptă jumătăți de masură. Dacă vreți mediocru, trebuie să căutați în altă parte.

Bogdan Ungureanu

Bogdan Ungureanu

Art

Bogdan e creativ din cap până în picioare. Arta sa se naște în universul lui interior: mereu în mișcare, mereu mai mare.

Joey

Joey

Dog

Joey n-a făcut mare lucru. De fapt Joey n-a făcut mai nimic. Joey e un câine. Dar este trup și suflet alături de noi.

Arhiva

2017 • EDIȚIA 5

La cea de-a cincea ediţie, tema !MPRO a fost Poveste, cu highlight-uri precum Sing It!, musicalul improvizat, debutul celor de la Etaju' 13 sau formatul original al celor de la Backstage Boys, One Shot.
Noutăţile au inclus secţiunea de debut, cea de Open Stage, iar invitaţii străini au fost "top notch": Dave Morris & Missie Peters (CAN) şi Heather Urquhart & Jules Munns (UK).

2016 • EDIȚIA 4

La ediţia a patra, !MPRO a prezentat spectacolele cele mai ambiţioase şi inovatoare de teatru improvizat, şi în plus i-a provocat pe improvizatori să creeze, sub îndrumarea celor mai vizionari traineri, alte trei spectacole în secţiunea Caleidoscop.
În plus, am lansat !MPRO Talks, o componentă transdisciplinară, ce explorează importanţa improvizaţiei în alte domenii.

2015 • EDIȚIA 3

A treia ediţie !MPRO a primit umbrela de "Dream Project" - cincisprezece echipe de improvizatori au creat spectacole noi special pentru Festival - pe întuneric, muzicale, poliţiste,
duo, chiar şi solo. Am avut parte de şase traineri experimentaţi, şi de un public entuziast şi generos. Sold out!

2014 • EDIȚIA 2

!MPRO a făcut un tur de forţă în al doilea său an: zece zile de Festival, trei teatre centrale, spectacole şi concepte de impro în premieră în România, livestreaming, traineri americani, lansarea primelor două cărţi de improvizaţie în limba română şi multe altele – o explozie de energie.

2013 • EDIȚIA 1

Prima ediție !MPRO a fost un pas important, care a arătat ca improvizația este mai mult decât un spectacol - este o atitudine. Timp de o săptămână s-a desfășurat un adevărat maraton de improvizație: patru spectacole pe seară și numeroase workshop-uri. Așa am început.