Povestea

Pe măsură ce ne maturizăm, ne formăm un set de valori, ne găsim un grup de oameni cu care “vibrăm”, şi apoi tindem să ne ancorăm acolo, în căutarea Adevărului şi realizarea Visului. Improvizaţia ne aminteşte mereu să recombinăm elementele, să privim lucrurile din noi şi noi perspective, ca printr-un Caleidoscop.

La ediţia a patra, !MPRO prezintă spectacolele cele mai ambiţioase şi inovatoare de teatru improvizat, şi în plus îi provoacă pe improvizatori să creeze, sub îndrumarea celor mai vizionari traineri, alte trei spectacole în secţiunea Caleidoscop.

Priveşte prin ochean! Vino la spectacole, şi profită de prezenţa lui Jill Bernard (autoarea Cărticelei haioase despre Improvizaţie) şi a lui Joe Bill pentru a experimenta improvizaţia pe mintea şi sufletul tău, înscriindu-te la atelierele susţinute de aceştia.

Structura

În fiecare seară !MPRO oferă trei spectacole.

  1. Primul este segmentul de spectacole pregătite cu pasiune pentru ediţia de anul acesta – deschidem ediţia a patra cu un show dinamic şi... riscant, urmat de un spectacol de sketch-uri cum nu ai mai văzut, o poveste plină de secrete şi o „felie de viaţă” surprinzătoare!
  2. Al doilea spectacol al serii aparţine secţiunii Caleidoscop, în care improvizatori din diverse trupe se alătură într-o echipă ad-hoc şi creează un show nou, în urma unui atelier de cinci zile – Joe Bill prezintă The Romanian Scramble, Jill Bernard prezintă The Last Straw, iar Cătălin Coşarcă prezintă un spectacol proaspăt de sketch comedy.
  3. Am păstrat cea mai mare surpriză pentru segmentul al treilea: trei spectacole în genuri diferite, pentru fanii acestora – un musical cu adolescenţi, un western imprevizibil şi un fantasy istoric în stilul “Game of Thrones”!
    Festivalul se încheie anul acesta cu un show oferit de cei doi traineri americani, Jill Bernard şi Joe Bill.

Actorii

Radu
Andrei
Adriana
Radu
Ciprian
Vlad
Dianina
Iulian
Cătălin
Marius
Monica
Cristian
Costi
Tavi
Axel
Alexandra
Adrian
Rozana
Mădălina
Vlad
Andrei
Adina
Delia
Mihaela
Andreea
Dan
Dragoș
Joe
Valentin
Andrei
Ștefan
Dan
Adriana
Andrei
Dan
Bogdan
Raluca
Dani
Marina
Laura
Mădălina
Diana
Jill
Adi
Improvizator
Iuly
Mădălin
Alex
Bogdan
Horia
Ciprian
Momo
Lidia
Dan
George
Andreea

Echipa

Bucură-te de ce faci. Acest principiu al improvizației stă și la baza succesului Festivalului !MPRO, ai cărui membri încă nu știu cât a fost muncă și cât distracție.

Monica Anastase

Monica Anastase

Director Artistic

Actriţă şi producător de teatru, îndrăgostită la prima vedere de improvizaţie, membră a trupei Improvisneyland, alături de care a avut curajul de a începe această aventură frumoasă care este !MPRO, Monica îşi doreşte cel mai mult ca improvizaţia să crească şi să bucure cât mai mulţi români.

Nicoleta Boșnigeanu

Nicoleta Boșnigeanu

Director Executiv

Atrasă de personalitatea cameleonică a improvizatorilor, de lumina cu care pleacă în priviri spectatorii !MPRO, Nicoleta şi-a voluntariat de la prima ediţie experienţa de şapte ani în dezvoltarea şi promovarea proiectelor educaţionale şi culturale, şi, spre bucuria noastră, a rămas în echipă, alături de noi.

Delia Marcu

Delia Marcu

Coordonator Media & PR

Un izvor nesecat de energie și creativitate, Delia a organizat zeci de festivaluri în lungul și-n latul țării. A făcut asta întotdeauna cu pasiune, profesionalism și zâmbetul îndreptat spre public. Fiind mereu în căutarea noului, a fost cucerită pe loc de !MPRO, festival cum nu s-a mai vazut pe la noi, și pe care ne ajută să îl ducem și mai departe.

Mădălina Săvulescu

Mădălina Săvulescu

Consultant social media

Comunicator cu formație de jurnalist și suflet de artist, Mădălina este antreprenor în artele PR-ului digital și improvizator cu spirit inovator. De când a descoperit improvizația și-a dorit să se îndrăgostească de posibilitățile infinite ale teatrului spontan.

Lucian Penu

Lucian Penu

Graphic designer

Luc e de mic copil prins în mrejele desenului. Când lucrul pe care-l faci e și hobby, și prilej de relaxare, universul îți face cu ochiul.

Artizanii Maronqua

Radu Tudorie

Radu Tudorie

Creative

Radu este mereu în căutarea perfecțiunii și nu acceptă jumătăți de masură. Dacă vreți mediocru, trebuie să căutați în altă parte.

Bogdan Ungureanu

Bogdan Ungureanu

Art

Bogdan e creativ din cap până în picioare. Arta sa se naște în universul lui interior: mereu în mișcare, mereu mai mare.

Joey

Joey

Dog

Joey n-a făcut mare lucru. De fapt Joey n-a făcut mai nimic. Joey e un câine. Dar este trup și suflet alături de noi.

Arhiva

2015 • EDIȚIA 3

A treia ediţie !MPRO a primit umbrela de "Dream Project" - cincisprezece echipe de improvizatori au creat spectacole noi special pentru Festival - pe întuneric, muzicale, poliţiste,
duo, chiar şi solo. Am avut parte de şase traineri experimentaţi, şi de un public entuziast şi generos. Sold out!

2014 • EDIȚIA 2

!MPRO a făcut un tur de forţă în al doilea său an: zece zile de Festival, trei teatre centrale, spectacole şi concepte de impro în premieră în România, livestreaming, traineri americani, lansarea primelor două cărţi de improvizaţie în limba română şi multe altele – o explozie de energie.

2013 • EDIȚIA 1

Prima ediție !MPRO a fost un pas important, care a arătat ca improvizația este mai mult decât un spectacol - este o atitudine. Timp de o săptămână s-a desfășurat un adevărat maraton de improvizație: patru spectacole pe seară și numeroase workshop-uri. Așa am început.