Povestea

De la primii paşi ai omului pe Pământ şi până la zborul său către stele, poveştile ne-au fost mereu alături, vorbindu-ne despre curaj, despre obstacole, despre tragedii şi despre victorii.
Ne-au făcut să râdem, să plângem, să sperăm şi să ne regăsim în ele.
Împreună suntem o singură poveste.

La cea de-a cincea ediţie, !MPRO aduce poveşti de tot felul, în care şi spectatorii au un cuvânt de spus. Programul include şaptesprezece spectacole, opt ateliere, două discuţii despre rolul improvizaţiei în creative writing, şi petreceri în fiecare seară.

PovEŞTI cu noi!

Structura

În fiecare seară !MPRO oferă trei spectacole.

  1. Joi, vineri şi luni, primul spectacol al serii face parte din secţiunea Debut - trei trupe proaspăt formate se aventurează pentru prima dată pe scena !MPRO.
    Sâmbătă şi duminică veţi putea vedea secţiunea Mixer, două spectacole create în timpul Festivalului de echipe mixte de improvizatori experimentaţi, sub îndrumarea trainerilor invitaţi din Marea Britanie şi Canada.
  2. Secţiunea Principală prezintă şapte spectacole cu Poveşti captivante - în stil de basm sau de film noir, poliţist sau post-apocaliptic, de călătorie sau bildungsroman. Le puteţi vedea de la ora 20.00 în toate cele cinci seri, şi de la 21.00 joi şi vineri.
  3. Am păstrat ce ne place mai mult pentru final: secţiunea Internaţională - trei spectacole în limba engleză, jucate de improvizatori de top la nivel mondial. The Maydays din Marea Britanie aduc un show plin de poveşti de dragoste, Dave Morris şi Missie Peters din Canada vor improviza cu atmosferă de poezie, iar în ultima seară a Festivalului îi veţi putea vedea pe toţi patru împreună, într-un show surpriză.
  4. În plus, dacă vă simţiţi curajoşi, puteţi păşi pe scenă sâmbătă şi duminică de la ora 18.00, la unul din cele două sesiuni de Open Stage. Nu doar în stand-up se poate, ci şi în impro! Un moderator experimentat va coordona echipe formate ad-hoc, din jucători experimentaţi, studenţi în improvizaţie şi oricine altcineva doreşte să îşi încerce imaginaţia şi spiritul de echipă.

Actorii

Andrei
Georgian
Diana
Ștefan
Radu
Mihaela
Jules
Improvizator
Cătălin
Vlad
George
Dan
Dan
Simona
Matei
Rozana
Mădălin
Andrei
Costi
Cătălin
Andreea
Alina
Andru Sandu
Dana
Alexandra
Vlad
Ciprian
Heather
Pavel
Dragoș
Valentin
Sandu
Dan
Vlad
Ileana
Bogdan
Andrei
Cristi
Alexandra
Alexandru
Delia
Monica
Andrei
Dianina
Alexandra
Laura
Adina
Camelia
Andreea
Andreea
Adrian
Florin
Mădălina
Dana
Mihai
Dave
Andreea
Marius
Mădălina
Oana
Sergiu
Vlad
Missie
Sever
Ramona
Iulian
Tavi
Raluca
Florin
Axel
Mihaela
Andrei
Adriana
Teo
Orlando
Sabina
Adriana

Echipa

Bucură-te de ce faci. Acest principiu al improvizației stă și la baza succesului Festivalului !MPRO, ai cărui membri încă nu știu cât a fost muncă și cât distracție.

Monica Anastase

Monica Anastase

Director Artistic

Actriţă şi producător de teatru, îndrăgostită la prima vedere de improvizaţie, membră a trupei Improvisneyland, alături de care a avut curajul de a începe această aventură frumoasă care este !MPRO, Monica îşi doreşte cel mai mult ca improvizaţia să crească şi să bucure cât mai mulţi români.

Nicoleta Boșnigeanu

Nicoleta Boșnigeanu

Director Executiv

Atrasă de personalitatea cameleonică a improvizatorilor, de lumina cu care pleacă în priviri spectatorii !MPRO, Nicoleta şi-a voluntariat de la prima ediţie experienţa de şapte ani în dezvoltarea şi promovarea proiectelor educaţionale şi culturale, şi, spre bucuria noastră, a rămas în echipă, alături de noi.

Delia Marcu

Delia Marcu

Coordonator Media & PR

Un izvor nesecat de energie și creativitate, Delia a organizat zeci de festivaluri în lungul și-n latul țării. A făcut asta întotdeauna cu pasiune, profesionalism și zâmbetul îndreptat spre public. Fiind mereu în căutarea noului, a fost cucerită pe loc de !MPRO, festival cum nu s-a mai vazut pe la noi, și pe care ne ajută să îl ducem și mai departe.

Diana Demian

Diana Demian

Director marketing

Odată cu vasta ei experienţă în PR şi organizare de evenimente de anvergură, Diana aduce în echipă forţa gândirii strategice şi a cultivării de parteneriate solide. Impromeleonul speră să devină un alergător de cursă lungă, sub îndrumarea ei.

Mădălina Săvulescu

Mădălina Săvulescu

Consultant social media

Comunicator cu formație de jurnalist și suflet de artist, Mădălina este antreprenor în artele PR-ului digital și improvizator cu spirit inovator. De când a descoperit improvizația și-a dorit să se îndrăgostească de posibilitățile infinite ale teatrului spontan.

Raluca Ioana Stîngă

Raluca Ioana Stîngă

Social media wizard

Ghidată în viață de principiul "Fă ceea ce iubești și nu ai să simți nicio clipă că muncești", Raluca se află în spatele multor brand-uri sau persoane publice din România, cărora le organizează și le comunică mesajele în mediul online. Așa s-a alăturat echipei de comunicare a festivalului, transmițând pe rețelele de socializare mesajul din interior.

Artizanii Maronqua

Radu Tudorie

Radu Tudorie

Creative

Radu este mereu în căutarea perfecțiunii și nu acceptă jumătăți de masură. Dacă vreți mediocru, trebuie să căutați în altă parte.

Bogdan Ungureanu

Bogdan Ungureanu

Art

Bogdan e creativ din cap până în picioare. Arta sa se naște în universul lui interior: mereu în mișcare, mereu mai mare.

Joey

Joey

Dog

Joey n-a făcut mare lucru. De fapt Joey n-a făcut mai nimic. Joey e un câine. Dar este trup și suflet alături de noi.

Arhiva

2016 • EDIȚIA 4

La ediţia a patra, !MPRO a prezentat spectacolele cele mai ambiţioase şi inovatoare de teatru improvizat, şi în plus i-a provocat pe improvizatori să creeze, sub îndrumarea celor mai vizionari traineri, alte trei spectacole în secţiunea Caleidoscop.
În plus, am lansat !MPRO Talks, o componentă transdisciplinară, ce explorează importanţa improvizaţiei în alte domenii.

2015 • EDIȚIA 3

A treia ediţie !MPRO a primit umbrela de "Dream Project" - cincisprezece echipe de improvizatori au creat spectacole noi special pentru Festival - pe întuneric, muzicale, poliţiste,
duo, chiar şi solo. Am avut parte de şase traineri experimentaţi, şi de un public entuziast şi generos. Sold out!

2014 • EDIȚIA 2

!MPRO a făcut un tur de forţă în al doilea său an: zece zile de Festival, trei teatre centrale, spectacole şi concepte de impro în premieră în România, livestreaming, traineri americani, lansarea primelor două cărţi de improvizaţie în limba română şi multe altele – o explozie de energie.

2013 • EDIȚIA 1

Prima ediție !MPRO a fost un pas important, care a arătat ca improvizația este mai mult decât un spectacol - este o atitudine. Timp de o săptămână s-a desfășurat un adevărat maraton de improvizație: patru spectacole pe seară și numeroase workshop-uri. Așa am început.