Premiile Academiei de Film şi „Like”-ul de pe Tinder

În ultima zi a !MPRO am văzut cum ar arăta o gală a premiilor pentru cel mai bun improvizator la diverse categorii, care mai de care mai inedită. Ar fi un hohot general de râs.

Şi am descoperit câteva momente din viaţa unor oameni care s-ar putea plăcea pe Tinder, iar apoi s-ar întâlni, ar vorbi şi nu ar fi deloc ceea ce par online.

Trupa Obligo, cu un prezentator foarte autentic şi inspirat, ne-a purtat cu show-ul său And the winner is…pe covorul roşu de gală al premiilor Academiei de Film. Pe acesta au păşit, alături de membrii trupei, o parte dintre improvizatorii aflaţi în sală. Habar nu au avut că vor fi chemaţi pe scenă, unii erau în public, alţii prin culise. Ceea ce a făcut show-ul şi mai savuros.

Conceptul spectacolului, „nominalizările” gândite de trupa Obligo la care au fost desemnaţi câştigători o parte din improvizatorii prezenţi, momentele susţinute de aceştia complet luaţi pe nepregătite au făcut deliciul publicului din sala devenită neîncăpătoare.

Seara de improvizaţie a continuat cu actorii din Improvisneyland care, alături de spectatori, au creat show-ul M-am îndrăgostit pe net. Trupa Improvisneyland, cea prin care am descoperit eu improvizaţia, are o dinamică foarte interesantă, cea a unei echipe cu o experienţă consistentă în improvizaţie. Efervescenţa celor 4 actori din trupă, unul mai comic decât altul, este echilibrată de modul de a improviza calm, dar la fel de expresiv şi de plin de umor, al celor 3 actriţe. Mi-au plăcut replicile, ideile improvizatorilor de a răsturna situaţiile una după alta şi de a include, cu fiecare intervenţie, câte un nou detaliu amuzant în poveste.

!MPRO a fost pentru mine o ocazie de a lua contact mai îndeaproape cu improvizaţia, dar nu numai atât. Aici am descoperit nişte artişti foarte talentaţi care m-au bucurat cu forţa şi pasiunea lor din scenă. A fost prima dată când am ajuns la un festival de improvizaţie, iar acum abia îl aştept pe următorul pentru atmosfera deosebită, pentru cum intri, ca spectator, dintr-o poveste într-alta şi aştepţi cu sufletul la gură să vezi ce mai descoperi în următorul show. Interesant este că improvizaţia se face pe mai multe formate pe care artiştii construiesc situaţii şi personaje pe care, probabil, nu le vor mai expune.

La !MPRO 4 îmi doresc să ajung în fiecare zi la cel puţin un spectacol. Şi vă invit să încercaţi, improvizaţia este o formă de teatru captivantă!