Maestro Theatre – Liber la înscrieri

  • Unde și când: Duminică | 26 octombrie la ora 19.00 | Godot Cafe-Teatru
  • Coordonatori: Rozana Radu (Improvisneyland) şi Cătălin Coşarcă (Backstage Boys)
  • Nr. maxim participanţi: 15

Cea mai buna definiție a acestui format nu poate veni decât de la autorul său, nimeni altul decăt Keith Johnstonepărintele improvizaţiei”. El descrie Maestro Theatre ca fiind un format ce „sprijină improvizatorii către a-şi asuma riscuri în crearea de scene spontane – acesta este punctul forte al Maestro”. Cu o asemenea recomandare, nici nu e de mirare că majoritatea amatorilor care se aventurează în arta improvizației, aleg să își încerce forțele cât mai des în cadrul acestui format.

Drumul spre titlul de Maestro

Pe scenă pot urca maxim 15 jucători, sub îndrumarea atentă a doi improvizatori experimentați ce au rolul de coordonatori. Aceștia au responsabilitatea succesului fiecărei scene, fiind cei care provoacă participanții și intervin atunci când este nevoie.

Publicul este juriul, fiind cel care acordă note de la 1 la 5 fiecărei scene, note ce se transformă și în punctajul fiecărui jucător. Pentru ca totul să fie și mai palpitant, coordonatorii extrag pe rând, dintr-un bol, numele celor care iau parte la fiecare repriză. Astfel, unul câte unul, toți cei 15 trec prin emoțiile primei runde. După ce fiecare jucător a trecut prin două scene, se trage linie și este eliminat acela cu punctajul cel mai mic. Cei rămași trec din nou prin câte două runde, urmează o nouă eliminare și scenariul se repetă până când rămâne doar câștigătorul titlului de Maestro.

Acum că te-am convins cât de captivant este acest format, nu îți mai rămâne decât să te înscrii. Tot ce trebuie să faci e ca până la 15 octombrie ora 10.00 să trimiți un e-mail la monica@improfest.ro, care să includă:

  • Numele şi datele de contact (număr de telefon)
  • Detalii privind cursul/cursurile de improvizaţie la care ai participat (durata, traineri, teme abordate etc.)

Regulament

  1. Grupul de participanţi se va forma în ordinea primirii e-mail-urilor de înscriere.
  2. Participanţii trebuie să fi avut instruire în improvizaţie măcar într-o minimă măsură, pe care organizatorii o vor evalua pe baza detaliilor incluse în e-mail-ul de înscriere.
  3. Participanţii nu pot fi membri ai unei trupe de improvizaţie
  4. Înscrierea ca participant presupune prezenţa la cel puţin o întâlnire de antrenament în perioada 20 – 25 octombrie (seara, între orele 19.00 şi 21.00), şi participarea la spectacol (duminică 26 octombrie între orele 18.00 şi 22.00).