Improvisăm cu Bogdan Șerban

Misterul s-a risipit. Oricum a fost un adevărat record să ținem un secret atât timp, fiindcă atunci când suntem entuziasmați de ceva, vrem să știe toti fanii !MPRO. Acum că am făcut marea dezvăluire suntem nerăbdători să îți povestim cât mai multe despre invitatul nostru și la ce să te aștepți la spectacolul de închidere al festivalului – Scene din viața lui Bogdan Șerban.

Surprinzător pentru mulți este ca acesta este actor. Înainte de a fi una din vocile Radio Guerrilla, Bogdan Șerban era un actor care printre repetiții, spectacole și turnee strecura și câteva emisiuni la Radio Minisat Târgoviște. Însă din 2004, odată cu apariția Radio Guerrilla, s-a înrolat în rândurile luptei împotriva alienarii via media. De mai mulți ani susține cultura alternativă (muzică, dans, teatru, film, carte etc.) în cadrul mai multor emisiuni – Radio Top Show, LogOut, Guerrilive – dar și în diverse publicații precum Dilema Veche. Printre formațiile pe care acesta le-a promovat se numără: Shukar Collective, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Moonlight Breakfast, Sophisticated Lemons, Yelllow și Theory Of Mind. Deci invitatul nostru nu este deloc străin de formele de artă alternative.

În cadrul spectacolului, „Scene din viața lui Bogdan Șerban”, regizorul Radu Dragomirescu va încerca să ne prezinte o imagine mult mai intimă a acestuia. Răspunsurile la întrebări banale, sau dimpotrivă, de-a dreptul indiscrete, vor fi pretextul unor momente spontane de cântece, poezii și scenete. Tabietul său de a bea, oriunde merge, un espresso dublu fără zahar sau lapte și un pahar cu apă plată la temperatura camerei, se poate transforma în cea mai savuroasă scenetă. Declarația „Creativitatea este o amantă pretențioasă” poate lua forma unei amuzante dedicații muzicale. Iar o amintire din copilărie poate deveni o poezie ce va face ravagii pe Facebook. „Vinovații” de aceste momente pline de haz și emoție sunt membrii mereu surprinzătoarei și cunoscutei trupe Improvisneyland, al cărui motto este „Râzi inteligent”. Ei vor pândi fiecare ocazie de a puncta, cele mai inspirate răspunsuri.

Astfel ultima zi de festival se va încheia în forță cu o seară în care vei asista la transformarea formatului de talk-show în cel mai captivant spectacol – grație nebuniei creative a improvizației.

  • Biletele se găsesc la intrarea în teatru.
  • Fotografii realizate de Năluca