Aplauze și râsete cât se poate de reale, într-O lume imaginară

3, 2, 1 !MPRO !

Așa a răsunat sala Teatrului Elisabeta la fiecare îmbarcare spre o nouă lume imaginară. Principalul responsabil de această aventură a fost Sean Cusick, unul din invitații festivalului de peste mări și țări. Are o experiență de 17 ani în improvizație, joacă și predă la Second City şi la Annoyance Theatre din Chicago (visul oricărui improvizator) şi, cireașa de pe tort, de trei ani este selecţionerul Festivalului de Improvizaţie de la Chicago, doar cel mai mare din lume. Iar lista continuă cu alte realizări la fel de „banale”, cum ar fi colaborările cu „Saturday Night Live”. Dar pentru iubitorii de improvizație din România el va rămâne cunoscut ca fiind autorul spectacolului O lume imaginară.

Cum a fost călătoria prin aceste lumi imaginare? Plină de neprevăzut. Acum eram înconjurați de bravi aviatori ce nu pleacă la luptă fără un mic dejun apetisant, ca în următoarea clipă să dăm nas în nas cu Scrat. A urmat o plimbare cu Titanicul, care din motive tehnice s-a transformat într-o lecție de înot. Ne-am împrietenit și cu mai multe personaje, mai mult sau mai puțin dubioase: papuci cu probleme existențiale; dansatori exotici de salsa la petreceri de copii; cel mai șmecher dintre pământeni; fotbaliști extratereștrii; un pește nevrotic și roboți amatori de breakdance.

Spectatorii au savurat din plin fiecare lume imaginară în care au fost purtați. Au chicotit, au râs în hohote și momente ca transformarea autorului Giocondei într-un concurent la Masterchef, ia făcut să râdă cu lacrimi și să aplaude frenetic. Emoțiile campionatului fiind deja departe, improvizatorii au fost mult mai relaxați și s-au bucurat de provocarea de a juca împreună în echipe formate din membrii mai multor trupe.

O surpriză plăcută a fost și acompaniamentul muzical, acesta fiind asigurat de Lisa McQueen, cel de al doilea invitat special al festivalului. Ea este și autoarea următorului spectacol – Un musical în patru zile. Acesta este rezultatul workshop-ului în care și-a dezvăluit trucurile dezvoltate în cei 24 de ani de experiență ca regizor muzical, compozitor şi performer la Annoyance Theatre și Second City din Chicago. E clar că !MPRO nu se încurcă când își alege invitații.

În final îți oferim doar o mică mostră din ce este posibil să auzi la „Un musical în patru zile”:

Vineri, da da, chiar așa. Nu vei regreta, de te vei afla la Teatrul Elisabeta, ya yaa, la „Un musical în patru zile” da. Ahaaa. Lisa McQueen și a sa, gașcă genială da, de mari improvizatori, ce au stat și au lucrat, la un workshop de neratat, aha… îți vor prezenta cel mai tare muzical ya… și te vor face să cânți o la la. Biletele, stai așa, le poți avea chiar de la intrarea în sală da, da.