Final de Campionat. Început de Festival.

Seduși și abandonați. Acesta e sentimentul la sfârșit de Campionat. Timp de 9 zile am fost răsfățați cu meciuri pasionante de Teatru Sport, am râs cu poftă și am văzut cum cele mai imposibile povești se transformă în scene memorabile. Cum să nu îți dorești, ca acest festin teatral, să nu se termine? !MPRO se gândește la toate și nu doar că va continua seria de spectacole de improvizație, dar supralicitează cu o serie de formate în premieră.

Acum că suntem din nou cu zâmbetul pe buze, putem să vorbim despre Marea Finală. Locația acestei înfruntări nu a fost deloc întâmplătoare. În aceeași sală, în urmă cu 11 ani, a avut loc primul meci de Teatru Sport din România. La fel de intenționată a fost și alegerea expertului narativ și al celui tehnic. Regizorul Vlad Massaci este cel care a antrenat primele două trupe de improvizație din țară, iar actrița Mihaela Sîrbu a făcut parte din acel prim spectacol și astăzi este unul din cei mai apreciați traineri de improvizație.

Echipele care s-au calificat în finală au fost Freeze și Backstage Boys. Toți cei 12 concurenți au fost în formă maximă în acest meci decisiv. Pe rând ne-au încântat cu spontaneitatea și soluțiile lor ingenioase la cele mai neașteptate provocări. Pe parcursul celor aproape două ore, pe scenă au apărut personaje exotice ca: șoferi incoruptibili de curse speciale, Moș Crăciuni însetați, poeți gastronomi furioși și căpitani de feriboturi buclucașe. Ca de obicei Jocurile muzicale au fost cele care au făcut făcut să răsune sala, minute în șir, de aplauze entuziaste. Deși ambele echipe au fost la înălțime, în final câștigătoarea cupei Campionatului Național de Teatru Sport a fost echipa Backstage Boys. După atâtea emoții și suspans, improvizatorii, cei doi experți și o mare parte din spectatori au mers și au sărbătorit în clubul oficial al festivalului – Fire.

!MPRO continua cu O Lecție de Improvizație cu Mircea Tiberian și invitații săiCătălin Milea – saxofon, Michael Acker – contrabas și Tavi Scurtu – baterie – care se vor juca cu melodii celebre propuse de public, în timp ce parcurg istoria improvizației în muzică. Toate elementele necesare pentru încă o seară captivantă din cadrul singurului Festival Național de Improvizație din România.

Dacă ți-a plăcut Campionatul, !MPRO te va cuceri.