Cum am ajuns să improvizez?

Improvizez din: 2003

Trupa din care fac parte: Improvisneyland, Improvisneyland & Asociaţii

O scurtă introducere a debutului personal în improvizaţie:

Eram student în anul 3 la actorie la UNATC (Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică) și am avut un modul de două luni intense de improvizație cu regizorul Vlad Massaci, regizorul care văzuse în Germania un asemenea tip de spectacol și avea de gând să aducă și în Romania acest tip de spectacol foarte interactiv și viu. Chiar în același an, urma să aibă de fapt prima premieră cu un spectacol de improvizație la Sala Rapsodia: „Teatru-Sport”, proiect coordonat de Vlad Massaci. Atunci m-am îndrăgostit pentru prima oară de improvizație și tot atunci am jucat primele spectacole de improvizație, în cadrul Universității de Teatru și Film. Din 2005 până în 2007 am fost plecat din București și am fost actor la secția germană din Sibiu. La întoarcere în București, m-am bucurat să regăsesc improvizația în cadrul trupei „Comedy.Show”, alături de care am jucat până să iau concursul la Teatrul National din Bucureşti și să intru în repetiții intensive care nu mi-au dat ocazia să mai reuşesc să ajung la antrenamentele de impro cât și la spectacolele cu „Comedy.Show”.

Indrăgostit însă peste măsură de impro, în 2008 când am reușit sa găsesc timpul liber necesar, am creat alături de noi colegi care improvizau deja sau doreau să se apuce de așa ceva, trupa „Improvisneyland”. Şi ma bucur să văd că spre deosebire de alte trupe care fie s-au certat, fie din alte motive și-au despărțit drumurile, noi 7 din Improvisneyland am rămas aceiaşi deja de 9 ani de zile, ceea ce ne-a făcut și să fim numiți „cea mai longevivă trupă de improvizație cu aceiași membri”.

De atunci bucuriile au curs lanț! Cursuri de impro în care am deschis suflete de oameni inhibați de către societate, care nici ei nu știau ce zace în ei și care s-au deschis și a căror viată am schimbat-o fundamental. Prietenii pe care le-am legat prin aceste cursuri, sau chiar căsătorii care s-au încheiat între oameni care s-au cunoscut în cadrul cursurilor sau datorită cursurilor de impro. Inclusiv doi membri Improvisneyland și-au cunoscut jumătățile la cursuri sau la spectacolele trupei. De asemenea am jucat o grămadă de spectacole în Bucureşti și în turnee, am fost plecați cu trupa întreagă sau într-o formulă mai mică la Londra, Amsterdam, Chicago, Göteborg, Tallinn, Köln… cât și prin țară. Am jucat și predat de la copii de grădiniță la liceeni la improvizatori. Ne-au rămas seniorii. Am iniţiat Impro – Festivalul National de Improvizație și am creat copii în ale improvizației.

Concluzia mea după acest timp: Şi dacă trupa s-ar dispersa acum în șapte zări, au meritat din plin acești nouă ani!

Spectacole în care mă puteți vedea:

„Don Quijote”, „Inșir’te mărgărite”, „Vizita bătrânei doamne”, „Furtuna”, „Revizorul”, „Două loturi” – Teatrul Naţional Bucuresti

„Impro Classic Show”, „Totul în doi”, „Neam unit”/”What makes you you”, „Dă-o în pisici”/”AssssCat”, „Scene din viața lui X”, „Impro 4 Kids”, „M-am îndrăgostit pe net”, „English Improv Comedy Show”

Ne puteţi găsi şi pe:
https://www.facebook.com/weloveimpro/
Ne puteţi ajuta în realizarea !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie:
https://www.patreon.com/WeLoveImpro