The Bat la Earth Hour

Nu știu câți dintre voi ați auzit, dar sâmbăta trecută, pe 24 martie, a avut loc cea de-a unsprezecea ediție a Earth Hour, un eveniment organizat anual de către WWF (World Wide Fund for Nature), cu scopul de a încuraja comunitățile să renunțe la tot ce ține de curent electric timp de o oră.
Ei bine, evenimentul s-a ținut și de data asta în București, într-o locație foarte drăguță din Palatul Universul, și, spre bucuria noastră, am fost invitați să ținem un show de improvizație fix în ora oficial desemnată ca fiind Earth Hour. Și ce show de improvizație se potrivește mai bine cu ideea de întuneric decât… The Bat?
Ideea a prins foarte bine atât în rândul organizatorilor cât și a echipei de improvizatori care s-a format în doi timpi și trei mișcări. Apropo, pentru cei dintre voi care nu au auzit de acest format, The Bat e un long form improv care se petrece exclusiv în întuneric, un fel de teatru radiofonic improvizat care invită la scene nebune și efecte sonore care substituie ceea ce nu poți arăta.
Hai să vorbim un pic și despre echipă: Adina Sandu, Dianina Andrei, Florin Lungu, Andrei Negoiță și George Dumitru sunt cei care s-au activat și care, cu mult curaj și minimum de repetiții (unde minimum = deloc), s-au avântat și au creat un show strict audio în care vârcolaci, urși polari și tineri asupriți de părinți ajung să se întâlnească într-o pădure… Da, știu, să povestești un spectacol de improvizație te face să pari un nebun delirant…
A fost un show scurt și intens care, sperăm noi, a fost pe placul publicului care a fost alături de noi pe tot parcursul acestei aventuri fantastice. Sperăm să venim și la anul și să creăm noi povești… pe întuneric!