Împreună, aici și acum

Cine ar fi crezut că cel de-al 8-lea an al impromeleonului va fi și cel mai greu de până acum? Cu toate acestea, amintirile, energia și bucuria pe care le-a strâns de la voi în toți acești ani i-au dat curaj și încredere să viseze și să creeze o ediție specială a festivalului.

Între 5-8 noiembrie 2020 va avea loc cea de-a 8-a ediție a Festivalului Național de Improvizație, în București, la Teatrul Recul.

Tema festivalului este Procesul creativ, punând în lumină și provocându-vă să creați diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație. Temele pe care le veți trata în spectacolele voastre pot fi cele care vă aduc cea mai mare bucurie, cele care vă provoacă, pe care vreți să le experimentați.

Anul acesta, festivalul va fi compus din mai multe secțiuni în care vă puteți înscrie, secțiuni care vor fi evaluate de câte un juriu diferit și pe criterii diferite:

Secțiunea LONG-FORM: vor fi selectate două cele mai bune spectacole – click AICI pentru înscriere
Secțiunea MUZICAL: vor fi selectate două cele mai bune spectacole și AICI pentru înscriere
Secțiunea SKETCH: vor fi selectate două cele mai bune spectacole – click AICI pentru înscriere
Secțiunea DEBUT: vor fi selectate două cele mai bune spectacole – click AICI pentru înscriere
Secțiunea Freestyle – RAP: vor fi selectați 10 cei mai buni rapperi pentru a intra într-un workshop alături de un freestyle rapper invitat în festival, iar apoi cei selectați vor urca pe scena festivalului; click AICI pentru înscriere
Secțiunea EXPERIMENTAL: vor participa câte 8 actori în două ateliere experimentale care se vor termina cu spectacole jucate în Festival. Unul dintre ele va fi coordonat de către echipa Anananas & Pampamplemousse (ex. La Carpe Haute), iar celălalt de către Dave Pasquesi (TJ & Dave)

Un alt element de noutate din acest an este legat de procesul de selecție: fiecare secțiune se bucură de o echipă artistică proprie, cu criterii diferite potrivite fiecărui tip de spectacol. O trupă / un improvizator poate să aleagă să se înscrie la mai multe secțiuni cu proiecte diferite.

Ne bucurăm de diversitate în echipa artistică și iată de cine vor fi jurizate proiectele voastre anul acesta: Adina Maria Sandu, Mihaela Sîrbu, George Dumitru, Vlad Dragomirescu, Mimi Brănescu, Maria Bujanca, Adi Sandu, Doina Antohi, Bobo Burlăcianu și MC Bonel.

La fel că în fiecare an !MPRO Fest este și un prilej în care învățăm împreună: fie că este vorba de atelierele experimentale care dau naștere unor formate și spectacole noi, fie că este vorba de cursuri pentru începători sau avansați realizate de invitații noștri. Anul acesta am pregătit #Bursa!MPRO care te va ajuta să obții un loc gratuit în oricare dintre atelierele mai sus menționate. Oferim câte o bursă de participare pentru FIECARE din workshop-urile din festival, iar aceasta se va obține pe bază de motivație – trebuie să ne povestești CUM te va ajuta pe tine atelierul respectiv. 🙂

Rămâneți cu ochii pe pagina de facebook pentru că Impromeleonul iese din hibernare și v-a pregătit o grămadă de surprize.

*Suntem pregătiți cu scenarii alternative în cazul în care în noiembrie nu ne vom putea întâlni, nu vom putea călători și vom avea restricții cu privire la numărul de persoane care pot să fie în același timp într-un spațiu interior. Aceste scenarii alternative le vom pune în acțiune pe parcurs, dacă va fi cazul. În eventualitatea în care festivalul va căpăta o dimensiune online, vom păstra aceleași proiecte selectate (în cazul în care vor dori și câștigătorii) și vom pune la dispoziție know-how-ul și infrastructura necesară pentru a derula aceste spectacole online.