Povestea

Cea de-a noua ediție Festivalul Național de Improvizație va avea loc în perioada 16-19 septembrie, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” București (Sala Amfiteatru) și RECUL.

Cu formate de succes din edițiile anterioare care au fost reinterpretate și vor îmbrăca haine noi, trupe consacrate, invitați internaționali de renume în domeniu și spectacole de debut susținute de tineri improvizatori entuziaști, festivalul invită publicul să se bucure de tot ce poate arta improvizației să ofere mai frumos și interesant în prezent.

Nou, noi, nouă, al nostru.

P.S. Vrem să vă bucurați de spectacole indiferent de condițiile meteo și știm că vremea nu ține mereu cu showurile în aer liber. De aceea, dacă există șanse de ploaie, spectacolele se vor ține la Sala Media a Teatrului Național.
Orice schimbare adusă locului în care se țin spectacolele va fi anunțată în ziua spectacolului, cu cel puțin 3 ore înainte.

În plus, organizăm și vă invităm la un festival încă într-o perioadă de pandemie și vrem să ne asigurăm că voi, spectatorii noștri, cât și actorii, colaboratorii și oamenii din echipă sunteți în siguranță. Credem că este important să fim împreună și să avem grijă unii de ceilalți. Din acest motiv am propus modalități care să permită tuturor accesul, cu anumite măsuri și condiții care să ne permită să ne bucurăm de festival chiar și în această perioadă grea.
Urmărim constant recomandările autorităților și ne vom adapta pe tot parcursul festivalului astfel încât să fiți în permanentă siguranță atunci când participați la evenimentele din cadrul !MPRO.

Următoarele direcții sunt adoptate în conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 32 din 27.05.2021 luată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Măsuri valabile atât în Teatrul Recul, cât și în TNB Sala Amfiteatru.

Accesul la spectacole se va face pe baza uneia dintre următoarele patru variante:
(1) certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 care atestă că au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
(2) test RT-PCR cu rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore de la momentul accesului la eveniment;
(3) test rapid antigen cu rezultat negativ nu mai vechi de 24 de ore de la momentul accesului la eveniment;
(4) document care să dovedească trecerea prin SARS-CoV-2 și faptul că persoanele se află într-o perioadă cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării.

Purtarea măștii, peste nas și gură, de către toți participanții va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului (mai puțin actorii care joacă, pe scenă, în timpul spectacolelor).
Numărul de locuri disponibile va fi ajustat în funcție de restricțiile în vigoare, în acest moment ambele spații funcționând la o capacitate de maximum 70%.
Se va efectua un triaj la accesul în sală, măsurăm temperatura și nu permitem accesul persoanelor care prezintă simptome de infecții respiratorii sau a celor cu o temperatură mai mare de de 37,3 grade Celsius.
Se vor respecta locurile marcate la accesul în sălile de spectacole.
Accesul în săli se va face cu 30 de minute înaintea începerii spectacolelor.
După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis.

Actorii

Andru Sandu
Andrei
Adelina
Andrea
Dragoș
Oana
Andu
Vlad
Ștefan
Cristina
Nicu
Marius
Cosmin
Luke
Adriana
Bogdan
Teodor
Delia
Adriana
Sever
Eva
David
Dragoș
Dan
Ștefan
Armand
Andrei
Alexandra
Andel
Liron
Emanuel
Camelia
Simona
Victoria
Iosif
Mihaela
Daria
Ignacio
Laura
Sonia
David
Aurelian
Juli
Dan
Valentin
Abagiu
Doina
Diana
Adrian
Cătălin
Irina
Improvizator
Vlad
Sebastian

Echipa

Bucură-te de ce faci. Acest principiu al improvizației stă și la baza succesului Festivalului !MPRO, ai cărui membri încă nu știu cât a fost muncă și cât distracție.

Monica Anastase

Monica Anastase

Fondator

Actriţă şi producător de teatru, îndrăgostită la prima vedere de improvizaţie, co-fondatoare a trupei Improvisneyland, alături de care a avut curajul de a începe această aventură frumoasă care este !MPRO, Monica îşi doreşte cel mai mult ca improvizaţia să crească şi să bucure cât mai mulţi români.
Monica a fost Director artistic la primele şase ediţii (până în 2018), urmând apoi să preia alte funcţii în echipa de organizare.

Adina Sandu

Adina Sandu

Director artistic

Lucrează în organizarea și livrarea de programe educaționale atât pentru tineri, cât și pentru adulți. Improvizația a ajutat-o să își depășească multe din propriile limite, să ia energia fiecărei scene și să o transmită mai departe în rândul cursanților ei. Astfel, a decis să facă încă un pas înspre !MPRO, alăturându-se echipei de organizare în 2018 şi preluând, din 2019, rolul de Director artistic.

Adriana Bordeanu

Adriana Bordeanu

Project Manager

Și-a dorit mult în adolescență să-și găsească drumul ei și să-și urmeze pasiunile. Astăzi este actriță, improvizatoare în singura trupă de improvizaţie feminină din ţară, trupa iELE, și trainer Recul.
Iubeşte improvizaţia pentru că i-a schimbat viaţa, de aceea profită de orice ocazie să ajute fenomenul să crească frumos. Din 2019 s-a alăturat echipei de organizare a festivalului.

Mihaela Georgescu

Mihaela Georgescu

Comunicator

Mihaela Georgescu a studiat jurnalismul, a lucrat o lungă perioadă în contabilitate și s-a îndrăgostit de improvizație in 2012. De atunci jonglează cu spectacole, repetiții și un job stabil.

Face parte din Urban Impro și trupa iELE, este înnebunită după orice format în care poate integra poezia și de când a descoperit impro a încetat să se mai întrebe ce o să se facă când va fi mare.

Ştefan Vasilică

Ştefan Vasilică

Coordonator logistic

Dimineață face cafea, în timpul zilei coordonează programe educaționale în cadrul unei fundații, și seara improvizează. Fie că organizează training-uri, spectacole sau vacanțe în Vama Veche, întotdeauna în spatele motivației sale au rămas oamenii.

Artizanii Maronqua

Radu Tudorie

Radu Tudorie

Creative

Radu este mereu în căutarea perfecțiunii și nu acceptă jumătăți de masură. Dacă vreți mediocru, trebuie să căutați în altă parte.
Radu a creat, împreună cu Bogdan, imaginea şi website-ul !MPRO - şi nu oricum, ci gratuit. Deci nu e doar perfecţionist, e şi altruist!

Bogdan Ungureanu

Bogdan Ungureanu

Art

Bogdan e creativ din cap până în picioare. Arta sa se naște în universul lui interior: mereu în mișcare, mereu mai mare.

Joey

Joey

Dog

Joey n-a făcut mare lucru. De fapt Joey n-a făcut mai nimic. Joey e un câine. Dar este trup și suflet alături de noi.

Arhiva

2020 • EDIȚIA 8

Cine ar fi crezut că cel de-al 8-lea an al impromeleonului va fi și cel mai greu de până acum? Cu toate acestea, amintirile, energia și bucuria pe care le-a strâns de la voi în toți acești ani i-au dat curaj și încredere să viseze și să creeze o ediție specială a festivalului.

2018 • EDIȚIA 6

La cea de-a şasea ediţie, !MPRO a adus douăzeci de spectacole, doisprezece ateliere, o discuţie despre improvizaţia în 2.018, şi petreceri în fiecare seară.
Tema de anul acesta a fost Familia 2.018, o actualizare a realității familiale din România: structuri, conflicte, valori împărtăşite sau dimpotrivă.

2017 • EDIȚIA 5

La cea de-a cincea ediţie, tema !MPRO a fost Poveste, cu highlight-uri precum Sing It!, musicalul improvizat, debutul celor de la Etaju' 13 sau formatul original al celor de la Backstage Boys, One Shot.
Noutăţile au inclus secţiunea de debut, cea de Open Stage, iar invitaţii străini au fost "top notch": Dave Morris & Missie Peters (CAN) şi Heather Urquhart & Jules Munns (UK).

2016 • EDIȚIA 4

La ediţia a patra, !MPRO a prezentat spectacolele cele mai ambiţioase şi inovatoare de teatru improvizat, şi în plus i-a provocat pe improvizatori să creeze, sub îndrumarea celor mai vizionari traineri, alte trei spectacole în secţiunea Caleidoscop.
În plus, am lansat !MPRO Talks, o componentă transdisciplinară, ce explorează importanţa improvizaţiei în alte domenii.

2015 • EDIȚIA 3

A treia ediţie !MPRO a primit umbrela de "Dream Project" - cincisprezece echipe de improvizatori au creat spectacole noi special pentru Festival - pe întuneric, muzicale, poliţiste,
duo, chiar şi solo. Am avut parte de şase traineri experimentaţi, şi de un public entuziast şi generos. Sold out!

2014 • EDIȚIA 2

!MPRO a făcut un tur de forţă în al doilea său an: zece zile de Festival, trei teatre centrale, spectacole şi concepte de impro în premieră în România, livestreaming, traineri americani, lansarea primelor două cărţi de improvizaţie în limba română şi multe altele – o explozie de energie.

2013 • EDIȚIA 1

Prima ediție !MPRO a fost un pas important, care a arătat ca improvizația este mai mult decât un spectacol - este o atitudine. Timp de o săptămână s-a desfășurat un adevărat maraton de improvizație: patru spectacole pe seară și numeroase workshop-uri. Așa am început.