Povestea

Cine ar fi crezut că cel de-al 8-lea an al impromeleonului va fi și cel mai greu de până acum? Cu toate acestea, amintirile, energia și bucuria pe care le-a strâns de la voi în toți acești ani (vezi arhivele edițiilor anterioare mai jos) i-au dat curaj și încredere să viseze și să creeze o ediție specială.

Tema festivalului este Procesul creativ, punând în lumină și provocând artiștii să creeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

Vor fi spectacole long-form, muzicale, de sketch comedy, Rap Battle, experimental, internațional, cu trupe experimentate, la debut sau chiar de liceeni.

Împreună, aici și acum.

Actorii

Cătălin
Mădălina
Andrei
Vlad
Andrei
Juli
Delia
Valentin
Ștefan
Vlad
Iulian
Alexandra
Cătălina
Adina
Marie
Daria
Dan
Alexandra
Liviu
Andreea
Bonel
Camelia
Mihaela
Răzvan
Axel
Dan
Monica
Dragoș
David
Cédric
Manu
Vlad
Adriana
Improvizator
Adriana
Dan
Claudia
Victoria
Daniel
Andru Sandu
Ruxandra
Lavinia
Sabina
Liana
George
Sever
Gael
Victor
Ștefania
Vlad
Maria
Adrian
Andrei
Dan
Mihai
Cătălin
Bogdan

Echipa

Bucură-te de ce faci. Acest principiu al improvizației stă și la baza succesului Festivalului !MPRO, ai cărui membri încă nu știu cât a fost muncă și cât distracție.

Monica Anastase

Monica Anastase

Fondator

Actriţă şi producător de teatru, îndrăgostită la prima vedere de improvizaţie, membră a trupei Improvisneyland, alături de care a avut curajul de a începe această aventură frumoasă care este !MPRO, Monica îşi doreşte cel mai mult ca improvizaţia să crească şi să bucure cât mai mulţi români.
Monica a fost Director artistic la primele şase ediţii (până în 2018), urmând apoi să preia alte funcţii în echipa de organizare.

Adina Sandu

Adina Sandu

Director artistic

Lucrează în organizarea și livrarea de programe educaționale atât pentru tineri, cât și pentru adulți. Improvizația a ajutat-o să își depășească multe din propriile limite, să ia energia fiecărei scene și să o transmită mai departe în rândul cursanților ei. Astfel, a decis să facă încă un pas înspre !MPRO, alăturându-se echipei de organizare în 2018 şi preluând, din 2019, rolul de Director artistic.

Adriana Bordeanu

Adriana Bordeanu

Project Manager

Și-a dorit mult în adolescență să-și găsească drumul ei și să-și urmeze pasiunile. Astăzi este actriță, improvizatoare în singura trupă de improvizaţie feminină din ţară, trupa iELE, și trainer Recul.
Iubeşte improvizaţia pentru că i-a schimbat viaţa, de aceea profită de orice ocazie să ajute fenomenul să crească frumos. Din 2019 s-a alăturat echipei de organizare a festivalului.

Dan Miron

Dan Miron

Comunicator

După 10 ani de consultanță financiară și management de proiect, Dan a decis să se dedice 100% teatrului de improvizație. Din 2011 a început să improvizeze în trupa Urban Impro, iar în vara lui 2017 a devenit unul din membrii echipei Recul.
Îi place să destindă atmosfera în orice context, iar dacă reuşeşte să îi facă pe cei din jurul lui să şi râdă înseamnă că e o zi perfectă.
El este responsabil să aducă la cunoştinţă şi să propovăduiască (acum că are şi barbă) cât mai multor oameni despre !MPRO.

Ştefan Vasilică

Ştefan Vasilică

Coordonator logistic

Dimineață face cafea, în timpul zilei coordonează programe educaționale în cadrul unei fundații, și seara improvizează. Fie că organizează training-uri, spectacole sau vacanțe în Vama Veche, întotdeauna în spatele motivației sale au rămas oamenii.

Artizanii Maronqua

Radu Tudorie

Radu Tudorie

Creative

Radu este mereu în căutarea perfecțiunii și nu acceptă jumătăți de masură. Dacă vreți mediocru, trebuie să căutați în altă parte.
Radu a creat, împreună cu Bogdan, imaginea şi website-ul !MPRO - şi nu oricum, ci gratuit. Deci nu e doar perfecţionist, e şi altruist!

Bogdan Ungureanu

Bogdan Ungureanu

Art

Bogdan e creativ din cap până în picioare. Arta sa se naște în universul lui interior: mereu în mișcare, mereu mai mare.

Joey

Joey

Dog

Joey n-a făcut mare lucru. De fapt Joey n-a făcut mai nimic. Joey e un câine. Dar este trup și suflet alături de noi.

Arhiva

2018 • EDIȚIA 6

La cea de-a şasea ediţie, !MPRO a adus douăzeci de spectacole, doisprezece ateliere, o discuţie despre improvizaţia în 2.018, şi petreceri în fiecare seară.
Tema de anul acesta a fost Familia 2.018, o actualizare a realității familiale din România: structuri, conflicte, valori împărtăşite sau dimpotrivă.

2017 • EDIȚIA 5

La cea de-a cincea ediţie, tema !MPRO a fost Poveste, cu highlight-uri precum Sing It!, musicalul improvizat, debutul celor de la Etaju' 13 sau formatul original al celor de la Backstage Boys, One Shot.
Noutăţile au inclus secţiunea de debut, cea de Open Stage, iar invitaţii străini au fost "top notch": Dave Morris & Missie Peters (CAN) şi Heather Urquhart & Jules Munns (UK).

2016 • EDIȚIA 4

La ediţia a patra, !MPRO a prezentat spectacolele cele mai ambiţioase şi inovatoare de teatru improvizat, şi în plus i-a provocat pe improvizatori să creeze, sub îndrumarea celor mai vizionari traineri, alte trei spectacole în secţiunea Caleidoscop.
În plus, am lansat !MPRO Talks, o componentă transdisciplinară, ce explorează importanţa improvizaţiei în alte domenii.

2015 • EDIȚIA 3

A treia ediţie !MPRO a primit umbrela de "Dream Project" - cincisprezece echipe de improvizatori au creat spectacole noi special pentru Festival - pe întuneric, muzicale, poliţiste,
duo, chiar şi solo. Am avut parte de şase traineri experimentaţi, şi de un public entuziast şi generos. Sold out!

2014 • EDIȚIA 2

!MPRO a făcut un tur de forţă în al doilea său an: zece zile de Festival, trei teatre centrale, spectacole şi concepte de impro în premieră în România, livestreaming, traineri americani, lansarea primelor două cărţi de improvizaţie în limba română şi multe altele – o explozie de energie.

2013 • EDIȚIA 1

Prima ediție !MPRO a fost un pas important, care a arătat ca improvizația este mai mult decât un spectacol - este o atitudine. Timp de o săptămână s-a desfășurat un adevărat maraton de improvizație: patru spectacole pe seară și numeroase workshop-uri. Așa am început.