Program

Improvisează cu noi!

Ca la !MPRO, mai rar. Spectacole curajoase, ateliere pentru toată lumea, perspective noi şi incursiuni neaşteptate în genuri mult apreciate. E o lume fascinantă în care nimic nu e improsibil. Vino să-ți arătăm câte culori și forme poate lua improvizația, chiar sub ochii tăi.

Joi07 Noiembrie

••19
00

Give us a word / Horror Show

Trupa Heavenly Hell vine tocmai din Timișoara și are în componența sa printre cei mai tineri pasionați de improvizație din țară, o gașcă de adolescenți.
Spectacolul pleacă de la o sugestie din partea audienței apoi se concretizează într-o colecție de scene cu diverse și surprinzătoare forme de editare.

/

Ești fan Exorcistul? Ți-a tremurat sufletul când ai vizionat Halloween sau ți-a sărit inima din piept la fiecare apariție a lui Freddy Kreuger? Vino la spectacolul Horror Show al trupei de improvizație Backstage Boys! Vei vedea scene macabre, vei simți fiori reci pe spate și vei râde copios în momentele în care nu vei fi țintuit în scaun de scenele pline de mister și tensiune.

80 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,
••20
40

Animus / iELE

Într-o lume plină de "lucruri", obiectele din public vor prinde viață. Vor fi transformate în păpuși, personaje vii ce au propria lor poveste. Vom crea o poveste a obiectelor ce ne înconjoară, dându-le suflet, voce și vise. Animus este o producţie Haiimpro.
Spectacolul s-a jucat la Festivaluri Internationale de Improvizatie, precum Improovelicious 2018, (Leuven) si IMPRO Amsterdam 2019 (Amsterdam).

/

Show-ul cu iELE e amuzant şi antrenant. Cele 5 improvizatoare sunt efervescente şi au o chimie perfectă pe scenă. Dinamic şi surprinzător, un show cu iELE porneşte de la sugestiiile tale şi se transformă în scene şi cântece care vor fi văzute şi auzite o singură dată, pentru că aşa-i în improvizaţie. Au în playlist şi jocuri cu voluntari, deci poţi urca pe scenă dacă vrei.
Cum e să-ţi facă iELE o dedicaţie? Hai la spectacol şi poţi să afli!

80 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,

Vineri08 Noiembrie

••19
00

Joyride on a bench / Love hub

Se zice că fiecare loc are povestea lui. Ai împărţit vreodatã o bancã cu un străin? Ai intrat în vorbă cu el sau cu ea? În The Bench o să vezi ce iese când se întâlnesc doi oameni pentru prima oară şi să afli ce are fiecare de ascuns sau de dezvăluit.

/

Love hub
Haideți să vedeți primul sketch comedy show produs de Improteca! Veți plonja direct într-o comedie din care o să aflați cum arată amorul și pasiunea la sat, cum se împacă iubirea și corporația și care sunt motivele pentru care iubim Pornhub.
Distribuția este excelentă și o să vă facă să râdeți mai tare decât atunci când sunteți ciupiți de alcool.

80 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,
••20
40

Underground / Teen impro / Battle rap

Underground este un spectacol de teatru de improvizație experimental, în doi Dani, în care vom încerca să trecem de situațiile și lucrurile de suprafață, vom încerca să înțelegem și să fim înțeleși, ajungând astfel la ce este sincer și adevărat.

/

Teen impro este un spectacol de impro fresh, cu o echipă de liceeni efervescenţi, care au descoperit de curând tainele improvizaţiei, însă ştie toată lumea că la o vârstă aşa de fragedă viteza de reacţie, spontaneitatea şi creativitatea sunt mai ascuţite. Pe scurt, o sesiune de jocuri de improvizaţie pline de energie şi de amuzament.

/

Rap battle este o bătălie în versuri, în care concurenţilor li se va testa pe parcursul mai multor runde capacitatea de a improviza, flow-ul şi tehnica. Ne dorim un concurs curat, fără cuvinte vulgare, şi ne bazăm şi pe votul publicului.

80 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,

Sâmbătă09 Noiembrie

••19
00

Slam poetry / Just play

Slam poetry - versuri inspirate din tot ce ne înconjoară, din viaţa de zi cu zi, cu scopul de a transmite un mesaj, de a trezi o reacţie. Un spectacol liric, cu influenţe din cultura urbană.

/

Uităm de multe ori că tot ce ni se întâmplă e poetic. Fiecare replică are un potenţial metaforic, trebuie doar să ai dispoziţia necesară.
Just Play este un spectacol care scoate poezia din situaţii cotidiene şi încearcă să privească dincolo de aparenţe folosindu-se de sensibilitate, sinceritate şi spirit ludic. Totul este improvizat, fiecare replică este spontană dar este imposibil să nu te regăseşti într-unul din momente. Pentru că toţi suntem poeţi.

80 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,
••20
40

Groundhog play / Happily Never After

Te vei trezi și vei trăi aceeași scenă de mai multe ori. Poți rupe bucla și să afli care este scopul tău adevărat? Inspirat de povești precum Groundhog Day, Russian Doll, Happy Death Day, Edge of Tomorrow, Source Code și The Butterfly Effect, şi regizat de Katy Schutte, co-fondatoare a trupei britanice Maydays.

/

Trupa britanică Maydays îşi uimesc publicurile cu un spectacol muzical gotic improvizat, numit Happily Never After. Creat pornind de la o singură sugestie din public, povestea este jucăuşă, plină de note sumbre şi cântece care vă vor bântui multe zile după. Spectacolul este un omagiu adus regizorului Tim Burton şi stilului său gotic, cu influenţe din Lemony Snicket, fraţii Grimm şi alte basme întunecate.

Spectacol în limba engleză.

“Happily Never After is hilarious!” Colin Mochrie (Whose Line is it Anyway?) – Edinburgh Festival 2016

80 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,

Duminică10 Noiembrie

••19
00

Solo / Blocaţi 100%

Ghidaţi de improvizatoarea româno-belgiană Dona Ursu, opt actori curajoşi vor demonstra că se poate face teatru de improvizaţie şi într-un singur jucător. Până la urmă, colaborarea cu sine însuşi este cea mai importantă ;)

/

Ce au în comun zeii din Olimp, niște corporatiști în drum spre serviciu, un cuplu din preistorie și departamentul IT al unui partid aflat în plină campanie electorală? Pe toți îi puteți întâlni în “Blocați 100%”, un spectacol de tip sketch show care îmbină umorul cu existențialismul, realismul cu absurdul și fantezia cu oenologia. Un spectacol care ne învață că, indiferent de obstacole sau blocaje, există întotdeauna o soluție, chiar dacă ea presupune canibalismul.
În urma vizionării veți rămâne blocați în comedie 100%.

Spectacolul nu este recomandat celor sub 16 ani.

80 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,
••20
40

Making a show / Maestro del Maestro

Making a show este un spectacol creat în patru zile, regizat de Liz Peters şi Jen Rowe de la trupa britanică Maydays. Nu doar că va fi un format nou, dar va avea și un nou mod de antrenament și creat scene. Practic, totul va fi foarte foarte experimental.

/

De la creatorii formatului de Teatru Sport - Impro Battle, aducem pe scena TNB, în închiderea ediţiei 2019 a Festivalului Naţional de Improvizaţie, un nou format competitiv, pe numele lui: Maestro! (c) Keith Johnstone #buniculimprovizaţiei

Improvizatorii care se vor lupta pentru titlul de Maestro del Maestro sunt cei 9 improvizatori câştigători ai titlului de Maestro în cursul anului 2019. Regizorii vor fi Bogdan Untilă şi Vlad Pasencu.
Organizat de Urban Impro.

80 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,

Bilete

Acum că te-am convins să vii, ai nevoie și de bilete. Le găsești pe eventbook.ro și în rețeaua lor de distribuție. Ca să stai relaxat, îți recomandăm să iei un abonament. Te-ai hotărât în ultima secundă? E ok, ai bilete și la intrare.

Festival Pass

Abonament valabil pentru toate cele şaisprezece spectacole din cadrul ediţiei a şaptea a Festivalului !MPRO - cele mai bune locuri

300 RON

Day Pass

Abonament valabil pentru o seară din cadrul Festivalului - include patru spectacole a câte 40 min. fiecare, cu pauză de 20 min. la jumătatea serii

80 RON

Ticket

Bilet valabil pentru o repriză din cadrul Festivalului !MPRO - include două spectacole a câte 40 min. fiecare, fără pauză

50 RON

Locații