Program

Improvisează cu noi!

Ca la !MPRO, mai rar. Spectacole curajoase, ateliere pentru toată lumea, perspective noi şi incursiuni neaşteptate în genuri mult apreciate. E o lume fascinantă în care nimic nu e improsibil. Vino să-ți arătăm câte culori și forme poate lua improvizația, chiar sub ochii tăi.

Joi16 Septembrie

••19
00

Welcome Warm-Up

Ora 19.00 Lansare de carte „Un cuvânt, orice cuvânt” de Vlad Pasencu
“Un cuvânt, orice cuvânt” este o carte despre cine ești tu ca artist, ca improvizator, sau ca om care și-a dorit dintotdeauna să creeze ceva, dar i s-a spus că nu poate face asta, că nu creează într-o manieră “corecta” sau că mai întâi trebuie să exerseze ani de zile înainte ca arta să fie și satisfăcătoare. “Un cuvânt, orice cuvânt” este o carte despre acea parte din tine ascunsă în spatele convențiilor sociale, a educației și a rutinei, acel copil curios căruia îi place să se joace, să descopere, să fie vulnerabil și să se piardă în jocul artei sale. “Un cuvânt, orice cuvânt” nu este un manual sau un ghid despre creativitate, este o hartă de navigație pe apele uneori neexplorate sau vijelioase ale aceste arte paradoxale, fascinate și magice a autenticității.

Ora 19.45 ImproJam
În prima zi de Festival vă invităm pe toți la un Impro Jam găzduit de Recul, cu actorii & trainerii invitați: Andel Sudik, Ignacio Buby Grinstein, Liron Levin, Andrea Lagrange Laviola. Vom face un mix între limba română și limba engleză.
O seară cu emoții, cu frică și curaj, cu explorare, cu bucurie... improvizație în sensul bun! Scena e deschisă pentru oricine dorește să încerce impro! Ai ocazia să joci alături de oameni cu sau fără experiență și mai ales ai șansa să joci alături de invitații internaționali.

Ora 20.30 Many Singing Mice
Trupa invitată din acest Jam special este Many Singing Mice, formată din Daria Simion, Tiberiu Anghelina, Andu Reghina, Ingrid Barbulescu, Marius Petcu, Laura Dragoi, Gabriel Oprea, cu Vlad Pasencu în calitate de coordonator și pianist. Ei joacă o interpretare personală a formatului din 2020 numit „Fearless” – scenele de improvizație evoluează natural către cântec, susținut de membrii echipei cu diverse instrumente (chitară, percuție) precum și de Vlad la pian.

150 min
ReculRemediu Cultural, Splaiul Independenței nr. 160, Bucureşti 040041, România, www.facebook.com/remediucultural

Vineri17 Septembrie

••19
00

Strings / Este acum ca niciodată (All In)

Strings
Doi clovni caută poezia și ridicolul într-un spectacol plin de mișcare, muzică și nebunie.
Când acești doi clovni intră pe scenă și improvizează, posibilități infinite se deschid în fața ochilor. Se nasc lumi imaginare, inspirate de spectatori, ce ne leagă pe toți... ca niște fire de ață.
-----
Este acum ca niciodată – All In
Când inviți un om la un spectacol în stil fantasy, îl inviți să facă parte dintr-o întreagă lume imaginată. Iubire și prietenie, umor și călătorii în tărâmuri magice, personaje cu năzuințe și neputințe, creaturi care conviețuiesc în pace sau nu.
Trupa All in vă invită la Este acum ca niciodată, un spectacol complet improvizat, al cărui univers fantastic va fi construit împreună cu publicul. O să scrii povestea împreună cu ei!

90 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,
••21
00

InstaShakespeare

InstaShakespeare este un spectacol care îmbină teatrul de improvizație de tip Longform cu structura, subiectele, personajele și temele operei lui William Shakespeare. Pornind de la sugestia publicului, improvizatorii vor crea pe loc un spectacol despre care și Shakespeare însuși ar putea crede că îi aparține.
Regia și conceptul artistic: Matei Lucaci-Grunberg

60 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,

Sâmbătă18 Septembrie

••19
00

Debut (Arte Dell'Anima) / Stuck in the middle (Urban Impro & iELE)

Debut - Arte Dell Anima
Pentru prima dată, Teatrul Arte dell`Anima din București reunește într-un proiect ambițios tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București. Cei mai creativi, dinamici și spontani actori selectați în urma castingului „Anima pentru Societate VIII” vin să te cunoască! Trupa a fost creată în perioada pandemiei, în 2020, iar spectacolul s-a jucat deja în locații partenere și la sediul teatrului: Grădina cu filme, Teatrul Masca - Amfiteatru, Teatrul Nottara, etc. 
Coach: Crina Lință 

Stuck in the Middle – Urban Impro și iELE
Fiind liantul dintre cele 2 trupe, trupele Urban Impro și iELE au hotărât să o pună pe Miky la mijloc într-un Stuck in the middle. Pentru că tot timpul trebuie să se împartă. Și nu de puține ori a fost cazul, mai ales în cadrul competițiilor de genul cagematch jucate la Recul, unde de multe ori cele 2 trupe au ajuns să se lupte în finale. Și-au dat seama de fapt că sunt o familie mare de frați și surori, așa că acesta era cel mai bun mod în care puteau împărți scena! Nu-i așa? Joacă de toate, short form, long form, muzicale... ce mai, sunt pe felie!

90 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,
••21
00

9/New

Coordonat de Andel Sudik, spectacolul “ia un punct de plecare comun și apoi pleacă pe cel puțin trei cărări, într-un spectacol de long form cu muzică, mișcare și scene”, așa cum l-a descris chiar ea, entuziasmată fiind de oportunitatea de a aduce laolaltă improvizatori cu experiență scenică vastă, ce joacă pentru prima oară în acestă formulă.

60 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,

Duminică19 Septembrie

••19
00

Debut Anatomy of a story / Film Noir

Anatomy of a story – The Incredible Storytellers
Totul incepe de la un titlu de poveste sugerat de public. Incredibilii improvizatori se vor imparti in naratori si jucatori.
Grupul narator relateaza faptele, in stilul caracteristic jocului „Poveste in patru“, acesta fiind martor la evenimentele care se desfasoara. 
Momentele povestite vor alterna cu scene, care vor fi jucate de celalat grup, cel al jucatorilor. Trecerile de la poveste la scena vor fi impuse de un prezentator.
Provocarea formatului este sustinerea în orice condiții a coerentei povestii, ambele grupuri fiind nevoite sa justifice permanent evenimentele neprevazute, aparute atat in poveste, cat si in scene, in asa fel incat povestea sa fie una demna de publicat!

Film Noir - TriTon
Alături de TriTon vom pătrunde într-o lume percepută ca fiind iremediabil coruptă, construită pas cu pas, cu sugestii luate din public, cu vorbe și muzică, cu emoții intense. Fiecare vânătaie și cicatrice de pe fața personjelor este o poveste care abia așteaptă să fie spusă din nou, uneori chiar sub formă de cântec. Vor putea personajele să se salveze sau vor rămâne condamnate să trăiască ca niște anti-eroi?

90 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,
••21
00

Lyric Hotel and Spa

Premiera mult așteptată a ediției de anul acesta. Un open call pentru un workshop experimental a fost urmat de un casting intens, și apoi de un incubator de spectacol de 4 săptămâni.
“Lyric Hotel & SPA” este proiectul câștigător și a fost ales de directorul artistic al ediției de anul acesta, Adina Maria Sandu, alături de improvizatorii americani Joe Bill și Andel Sudik. Coordonatorul Bogdan Untilă îl descrie ca pe “o farsă în ritm iambic, împărțită în 3 acte, plină de coincidențe, dramă și over acting”. Sperăm că veți fi cuceriți.

60 min
TNBTeatrul Național București, Bvd. Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România,

Bilete

Acum că te-am convins să vii, ai nevoie și de bilete. Le găsești pe eventbook.ro și în rețeaua lor de distribuție. Ca să stai relaxat, îți recomandăm să iei un abonament. Te-ai hotărât în ultima secundă? E ok, ai bilete și la intrare.

Festival Pass

Abonament valabil pentru toate cele zece spectacole din cadrul ediţiei a noua a Festivalului !MPRO

150 RON

Day Pass

Abonament valabil pentru o seară din cadrul Festivalului - include trei spectacole, cu pauză de 30 min. la jumătatea serii.

60 RON

Ticket

Bilet valabil pentru o repriză din cadrul Festivalului !MPRO - reprizele de la ora 19 durează 80 de minute, cele de la ora 21 durează 60 de minute.

40 RON

Locații