Workshops

Invităm cei mai profesionişti traineri, din România şi din lume, pentru oameni dornici să se cunoască mai bine, să îşi exprime latura artistică, şi să se joace cu mai mult entuziasm!

Citeşte cu atenţie descrierile, uită-te în agendă şi… rezervă-ţi locul din timp.

Organizăm și vă invităm la un festival încă într-o perioadă de pandemie și vrem să ne asigurăm că voi, spectatorii noștri, cât și actorii, colaboratorii și oamenii din echipă sunteți în siguranță. Credem că este important să fim împreună și să avem grijă unii de ceilalți. Din acest motiv am propus modalități care să permită tuturor accesul, cu anumite măsuri și condiții care să ne permită să ne bucurăm de festival chiar și în această perioadă grea.
Urmărim constant recomandările autorităților și ne vom adapta pe tot parcursul festivalului astfel încât să fiți în permanentă siguranță atunci când participați la evenimentele din cadrul !MPRO.

Următoarele direcții sunt adoptate în conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 32 din 27.05.2021 luată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Măsuri valabile în toate spațiile de Workshop-uri.

Accesul la workshop-uri se va face pe baza uneia dintre următoarele patru variante:
(1) certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 care atestă că au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
(2) test RT-PCR cu rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore de la momentul accesului la eveniment;
(3) test rapid antigen cu rezultat negativ nu mai vechi de 24 de ore de la momentul accesului la eveniment;
(4) document care să dovedească trecerea prin SARS-CoV-2 și faptul că persoanele se află într-o perioadă cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării.

Purtarea măștii, peste nas și gură, de către toți participanții va fi obligatorie pe tot parcursul atelierului.
Se va efectua un triaj la accesul în sală, măsurăm temperatura și nu permitem accesul persoanelor care prezintă simptome de infecții respiratorii sau a celor cu o temperatură mai mare de de 37,3 grade Celsius.
Purtarea măștii, peste nas și gură, de către toți participanții va fi obligatorie pe tot parcursul workshop-ului, cu posibilitatea de a le da jos doar în pauze, în aer liber, în afara spațiilor de workshop.
Spațiile de workshop-uri vor fi aerisite constant, iar în interior se va asigura spațiul necesar pentru distanțare.

Joi16 Septembrie

••14
00

Improv to Sketch

***Atelierul se desfășoară în două sesiuni de câte trei ore, Joi 16.09 și Vineri 17.09 de la 2 la 5 pm.***

În câte feluri poate fi înșurubat un bec? În tot atâtea poate fi creat un spectacol de sketch comedy. În acest atelier intensiv veți afla o istorie scurtă, moduri practice de a o aplica, și instrumente pentru a crea material de sketch din improvizație, fie singur, fie în grup. Și cum să pui în scenă un spectacol când nu ai suficient timp (un indiciu: adică de fiecare dată :) ).

6 ore
0 locuri
ImprotecaImproteca, str. Comănița nr. 9, București, 020557, România https://www.facebook.com/Improteca/
••14
00

GodaiThe five elements

***Atelierul se desfășoară în două sesiuni de câte trei ore, Joi 16.09 și Vineri 17.09 de la 2 la 5 pm.***

Filosofia Godai vine din budismul japonez și prezintă cele cinci elemente și caracteristicile lor. Al cincilea element se numește Kū sau „Vidul” și ne cheamă să ne conectăm la energia fundamental creativă a lumii. Un luptător (sau improvizator) conectat cum trebuie la Vid își poate simți mediul și poate acționa fără să folosească mintea, și fără să își folosească „simțurile fizice”. Acest atelier este inspirat din teoriile lui Lecoq, Decroux și Laban, aplicate pe improvizația fizică și combinate cu filosofia orientală și mindfulness.
Folosindu-ne energia naturală interioară, impulsul, sinergia și răspunsul kinestezic al corpului, vom crea un mediu favorabil spiritului, ce se va exprima fără cenzura minții.

6 ore
5 locuri
ReculRemediu Cultural, Splaiul Independenței nr. 160, Bucureşti 040041, România, www.facebook.com/remediucultural

Vineri17 Septembrie

••14
00

Composition and space

Mergem. Respirăm. Privim. Ne conectăm. Suntem aproape. Suntem departe. Suntem foarte în spate sau foarte în față. Suntem lenți, și apoi rapizi. Ne oprim. Ne luăm timp.
În viața reală și, deci, și pe scenă, facem mult mai mult decât doar să vorbim, iar în acest atelier vom învăța să folosim asta și pe scenă.

Ce impact ar avea asupra personajului tău dacă te-ai întinde pe jos? Sau dacă ai sta foarte aproape de partenerul tău? Dacă l-ai privi intens în ochi, sau ai refuza contactul vizual?
Cum s-ar schimba scena dacă ai sta chiar în mijloc? Sau te-ai ghemui în spate de tot? Dacă ai alerga de colo colo sau dacă te-ai mișca foarte lent?

În acest atelier ne vom întoarce la bazele cu care nu ne-am jucat niciodată și o să ne distrăm. Vom explora compoziția, ritmul și conexiunile.
Folosind metode din improvizație, clowning și artele performative, vom găsi noi surse de inspirație pentru improvizația noastră, mai la îndemână decât credeam.

3 ore
6 locuri
ReculRemediu Cultural, Splaiul Independenței nr. 160, Bucureşti 040041, România, www.facebook.com/remediucultural

Sâmbătă18 Septembrie

••10
00

One risk more

***Atelierul se desfășoară în două sesiuni de câte trei ore, Sâmbătă 18.09 de la 10 am la 1 pm și de la 2 la 5 pm.***

Ai simțit vreodată că subiectul unui atelier nu se potrivea cu ceea ce aveau de fapt nevoie participanții în momentul respectiv? Hai să nu stabilim limitele dinainte de a ne vedea! În felul acesta, veți fi ghidați să vă asumați un nou risc, și să eșuați cu veselie. O să ne dăm timp să analizăm scenele și să folosim feedback-ul ca unealtă principală.

SPOILER: e vorba atât de feedback de grup cât și individual, deci atelierul acesta e potrivit pentru cei care nu se frustrează ușor și care îmbrățișează provocarea.

6 ore
6 locuri
ReculRemediu Cultural, Splaiul Independenței nr. 160, Bucureşti 040041, România, www.facebook.com/remediucultural
••10
00

Rustbuster

***Atelierul se desfășoară în două sesiuni de câte trei ore, Sâmbătă 18.09 și Duminică 19.09 de la 10 am la 1 pm.***

Ca improvizatori, suntem tentați să fim în cap și să tot adăugăm complexitate scenelor. Atelierul de față se concentrează pe dezlipirea unui „strat de rugină” gros cam de un an, prin accentuarea simțului ludic și sprijinirea pe instinct.

Împreună, ne vom uita la instinct și deducție ca instrumente pentru a ne conecta cu personajele și a descoperi scena.

Ce veți învăța:
Instrumente pentru descoperirea de indicii privind relațiile în scenă
Joaca bazată pe instinct
Ofertele non-verbale

6 ore
0 locuri
Artist CafeStrada Lipscani nr. 30, Bucureşti 030167 https://web.facebook.com/artistcafebar/
••14
00

Physicality to character

Cum se mișcă vântul? Cum joci o oaie? Cum te miști pornind de la degetul mic? Vino să afli cum să te lași inspirat de corpul tău, de ritmul lui, de mișcările lui naturale și de simțul lui al aventurii.

În acest atelier ne vom conecta cu corpurile noastre. Vom alerga, vom dansa și ne vom mișca în fel și chip, pentru fel și chip de motive. Vom folosi metode din clowning, pentru improvizație.

Clovnii se bucură și sărbătoresc eșecul. În loc să ne gândim la poveste sau la vocea personajului, ne vom lăsa corpurile să ne conducă într-o călătorie ce va îmbogăți metodele prin care creăm personaje.

3 ore
1 locuri
ReculRemediu Cultural, Splaiul Independenței nr. 160, Bucureşti 040041, România, www.facebook.com/remediucultural

Niveluri

Nivelul 1

Între 0 zile de experienţă şi maximum 10 spectacole jucate

Nivelul 2

Între 10 şi 50 de spectacole de impro jucate

Nivelul 3

Peste 50 de spectacole de impro jucate

Toate nivelurile

Ateliere pentru oricine, sunt simple dar deschid uși interioare oricând

Locații