O nouă structură la a 10-a ediție

Ediția a 10-a vine cu un nou format de festival 🥳

Mai întâi, vom avea o seară specială de opening cu un spectacol de debut (înscrieri clasice aici), un Stuck in the Middle cu echipa regizorilor invitați, și o petrecere de reconectare. 💃🕺

Apoi, vom prezenta publicului șase spectacole produse în premieră de !MPRO.

Cei care doresc să joace în festival sunt invitați să participe la casting, ca în teatrul clasic sau în industria filmului! 🎭🎬

Cei 6 regizori au propuneri variate, pentru improvizatori cu experiență, sau pentru studenți la actorie sau elevi de liceu pasionați de teatru. Citiți în imagini criteriile fiecărui regizor pentru casting, sunt diferite, ca și ei 🙂

ANDREI BRATU propune un spectacol sinergetic, ce îmbină mai multe forme de artă, un spectacol poetic, în care improvizatorii se exprimă prin coregrafie, muzică și poezie.
El va lucra cu studenți și proaspăt absolvenți de actorie.
Andrei a absolvit UNATC București, este actor și trainer autorizat de improvizație, predă cursuri de teatru și improvizație de peste 12 ani, atât copiilor cât și adulților.

Înscrieți-vă la casting prin email la adriana.bordeanu@gmail.com până pe 22 iulie.
Casting-ul va avea loc pe 31 iulie, între 10 și 11.30 a.m. la Teatrul Recul.

ȘTEFAN HULUBA va lucra cu liceeni pasionați de teatru, cărora le propune filosofia Yes, and! Fie că nu au mai intrat niciodată în contact cu impro sau dimpotrivă, sunt super pasionați de acest gen, această experiență va fi una foarte specială. Participanții își vor antrena aptitudinile, îți vor descoperi calități și defecte și vor căpăta încredere că toate acestea pot fi parte din ingredientele unui show excelent.
Ștefan este actor, improvizator și trainer. A absolvit UNATC București, secția actorie în 2010 și masterul de pedagogie teatrală în 2015. În prezent este actor angajat al Teatrului Municipal Bacovia (Bacău) și în București joacă în spectacolele companiei Jamais Vu.

Înscrieți-vă la casting trimițând un email la adina.m.sandu@gmail.com până pe 10 iulie, cu un video de maxim 60 sec., cu tema „Invită-mă în lumea ta și arată-mi de ce improvizația poate fi un nou început”. Vă puteți folosi de orice talent – cântat, dansat, pantomimă, animat obiecte, jonglerie, acrobație, gibberish.
Selecția va fi anunțată pe 12 iulie.

Deliei Riciu îi plac mult desenele și animațiile vechi, așa că vrea să creeze, cu ajutorul celor care i se alătură, un spectacol copilăros, jucăuș și mai puțin încărcat de replici, cu scene silent și slapstick comedy.
Delia face improv de 14 ani, fiind performer și trainer deopotrivă. Ține cursuri la The Fool și câteodată la Comics Club, și predă programe speciale de training pentru cei din mediul corporate. A predat improv în penitenciare, a fost trainer pentru grupuri vulnerabile și și-a antrenat colegii actori din spectacolul InstaShakespeare.

Înscrieți-vă la casting completând acest formular până pe 15 iulie.
Castingul are loc pe 20 iulie între orele 7 și 9 pm, la Teatrul Recul.

Bogdan Untilă este inspirat de stilul dramaturgului David Mamet, și vă propune să vă luați la trântă cu lumea necruțătoare a businesses-ului. Un spectacol plin de dialoguri rapide, în care asupriții și prea ambițioșii fac orice e necesar pentru a obtine ce își doresc.
Bogdan improvizează din 2009 și regizează spectacole de la deschiderea teatrului Recul în 2016. A început cu formate din impro: Risk, Monoscenă, The Bench, Stuck in the middle etc. Din 2020 a urmarit să facă linia dintre teatru și impro să devină invizibilă, prin spectacole ca Livada de Pescăruși (Cehov), Lyric Hotel & Spa (Shakespeare) și Bloc B7, Scara 4 (realism românesc).

Înscrieți-vă la casting completând acest formular până pe 15 iulie.
Castingul are loc pe 27 iulie între orele 7 și 9 pm, la Teatrul Recul.

Vlad Pasencu are o viziune despre spectacolul său: un strat de dramatism și emoție cu un strat de umor deasupra. Serendipitate, flirt, redescoperire, dragoste, bârfe, gelozie, sfaturi din partea celorlalți, poate și ceva secrete bine ascunse – toate astea fac ingredientele spectacolului la care s-a gândit.
Vlad este improvizator, regizor și profesor de teatru de improvizație liber-profesionist din 2006, susținând spectacole în București, Iași, Cluj, Timișoara, Amsterdam, Vienna, Chicago, Gotheborg, Uppsala, Sofia, Athena. Este regizor artistic si trainer al trupelor Urban Impro, Funkey, ImproFun, Joyride și Many Singing Mice. În 2020 a publicat volumul “Un cuvânt, orice cuvânt – improvizația în teatru și dincolo de el”, fiind astfel primul autor român pe subiectul teatrului de improvizație.

Înscrieți-vă la casting completând acest formular până pe 15 iulie.
Castingul are loc pe 19 iulie între orele 7 și 9 pm, la Teatrul Recul.

Joe Bill‘s idea of the show is an artistic reflection of how we are and who we are as improvisers right now:
„It will be a long form improv show, based on the talents and tastes of the selected performers. It may incorporate our collective state of coming together out of the pandemic, celebration of re-connection, use of mother tongues, acknowledgement of whatever is happening in the world at the moment.”
Joe Bill is widely regarded as one of the best teachers of Scenic and Comedic Improvisation in America today. He is one of the founding members of Annoyance Theater Chicago, the Director of Corporate Training at iO Chicago and is a Guest Artist in Residence at The Second City Training Center where he teaches intensives in Duo Improvisation and Improvisation for Actors.

Registration and further details here – sign up online by July 15th.