Nou, noi, nouă, nostru, 9

Anunțăm cu mult entuziasm ediția 9 (nouă) care va avea loc în perioada 16-19 septembrie 2021 la Teatrul Național, Sala Amfiteatru, adică în aer liber cu cerul înstelat să ne inspire.

Nouă ne sună bine. Vouă? Daaaa! Se aude la unison. Ne bucurăm că entuziasmul este molipsitor.

Și?
Și să trecem la treabă! Să luăm ce-i vechi și să-l facem nou.
Am răsfoit toate edițiile anterioare și am ales 10 formate care s-au jucat și care ne sunt foarte dragi pe care vă propunem să le reinterpretați și să vă înscrieți cu ele.

Astfel puteți alege din meniul improfest următoarele:

Risc (2016)
The Bat (2015)
Harold (2015)
Film Noir (2017)
Stuck in the middle (2017)
Fearless (2020)
High school musical (2016)
Speakeasy /Just Play (2017/2019)
Este acum ca niciodata (2017)
Duo long form (2015, 2016, 2017, 2018, 2019)

Înscrierile pentru secțiunea principală se fac aici până la data de 24 iulie.

Și bineînțeles avem si secțiunea Debut pentru trupe nou formate sau trupe care nu au mai participat la festival.

Înscrierile pentru Debut se fac aici

Cei are au jucat formatul în festival vă vor fi și mentori și juriu.

Risc este un spectacol de improvizație… hardcore. Se improvizează și se dă cu zarul. A fost creat la Recul sub îndrumarea lui Bogdan Untilă de către improvizatorii Adriana Bordeanu, Andrei Negoita, George Dumitru, Radu Bucălae, Gabriel Weiscovici
Și pentru că atunci când iei sugestii pe parcursul unei scene, riști să ajungi în locuri cel puțin ciudate, au pus semnul de interzis celor sub 18 ani.
Zarul decide cine începe o scenă, cine trăiește sau moare sau cum se dezvoltă povestea.
Video pentru inspirație: Partea 1 și Partea 2. 

The Bat e povestea celor de la Trupa Freeze. Filosofi din fire, ei s-au provocat la a crea un spectacol de improvizație de formă lungă care se petrece în întregime pe întuneric.
The Bat e un format ‘din ăla vechi’, creat de Joe Bill, puteți să citiți despre el aici.
Video pentru inspirație: aici. 

Harold a fost jucat în improfest de ImproVice. Și dacă la Risc am zis că e un spectacol hardcore, la Harold vă dăm link să citiți singuri :).
Video pentru inspirație aici (min.42)

Film Noir – stați să-mi torn un whisky, să-mi aprind o țigară și să-mi iau vocea misterioasă. Formatul a fost creat la Recul de improvizatorii: Bogdan Untilă, Andreea Samson, Ștefan Huluba, Andreea Mateiu, Andrei Negoiță, Dan Miron și Vlad Pasencu.
Video pentru inspirație: Partea 1 și Partea 2.

Stuck in the middle e un spectacol de improvizație în care un singur om este provocat la maxim de colegii săi să scoată la iveală personaje și scene diferite fără nicio secundă de răgaz, pentru că apare în fiecare scenă. El nu inițiază, ci reacționează la propunerile colegilor. Trupa All In s-a distrat mult cu toți invitații pe care i-a provocat de-a lungul timpului.
Video pentru inspirație aici. 

Fearless este un spectacol muzical mai liber decât însăși libertatea. Nicio îngrădire, doar curaj. S-a jucat anul trecut în festival. Monica Anastase și Vlad Pasencu au insuflat curaj improvizatorilor: Bogdan Untilă, Dan Miron, Ruxandra Coman, Adriana Bordeanu și Liviu Constantin.
Video pentru inspirație aici. 

High school musical – un musical improvizat despre adolescenți, despre nebunia, bucuria și emoțiile liceului. Pus în scenă cu umor, energie și muzică de către membrii trupei Urban Impro, așteaptă să fie reinterpretat. Și e cu nerăbdarea specifică vârstei, așa că săriți pe el!
Video pentru inspirație: Partea 1 și Partea 2. 

Speakeasy – dacă ați fost în sală când s-a jucat, probabil vă amintiți de pocnitul din degete ca semn pentru “Empatizez, empatizez, vai ce-mi place!” Missie Peters și Dave Morris ne-au deschis apetitul pentru poezie. Dar am avut parte de impro liric și în graiul nostru dulce românesc. Mihaela Georgescu și Dan Codreanu au făcut Just Play, o bijuterie de spectacol în care au fost și amuzanți și sensibili. Practic e impro și poezie. În ce proporții vreți voi.
Video pentru inspirație aici. 

Este acum ca niciodată – lăsați-vă imaginația să zburde și personajele să crească într-o seară cât altele în 9 ani. Prima oară jucat de Andrei Bratu, Dan Codreanu, Dan Miron, Adriana Bordeanu, Delia Riciu, Este acum ca niciodată e un format fantasy. Pentru înscriere imaginați-l așa cum vă doriți voi.
Video pentru inspirație: Partea 1 și Partea 2. 

 

Duo long form – se întâlnesc doi oameni cu chimie și fac magie. În festival s-au jucat duo-uri precum: Totul în doi: /  One thousand million love stories /  Nevăzut / Underground:
Cum vreți voi, numai duo să fie!