Arhive categorie: Uncategorized

Social Impro 6 din 10

Suntem copiii de ieri şi părinţii de mâine, şi ne diferenţiem prin experienţele avute de-a lungul propriei călătorii. Dorim să creştem nivelul de conştientizare asupra impactului pe care îl are violenţa asupra copiilor, şi nu ne referim doar la abuzul fizic ci şi la cel psihologic, neglijarea şi multe alte aspecte. Un studiu UNICEF arată că, la nivel global, 6 din 10 copii cu vârste între 2 şi 14 ani sunt supuşi la pedepse corporale de către persoanele care îi îngrijesc.
„6 din 10” este un spectacol de improvizație de tip long form, jucat de: Rozana Radu, Marius Matei, Alexandra Băjan, Ciprian Nemeșiu, Andreea Constandache, Dan Birtaș, Monica Anastase, Andrei Lenard și Andrei Bratu.

Social Impro este un proiect lansat la începutul lui 2016. „Acasă”, primul episod, a fost unul din cele peste 80 de reprezentaţii la nivel global, în cadrul iniţiativei „Improv Without Borders”. Tema a fost poziţia refugiaţilor din întreaga lume, iar încasările de la acel spectacol au fost donate Centrului Naţional pentru Refugiaţi.

Improvizaţia este o formă de teatru spontan, iar prin acest proiect dorim să creăm în faţa publicului scene despre subiecte sociale sensibile, cu scopul de a deveni mai responsabili şi mai bine informaţi, mai toleranţi şi mai deschişi unul faţă de celălalt.

Remediu Cultural prinde aripi

Recul, sau Remediu Cultural, este un loc în care oamenii fac ceea ce fac din plăcere şi pentru efectul pozitiv pe care îl au asupra celor care le calcă pragul.
Unul din programele lor principale, „Laboratorul de Impro”, abordează improvizaţia într-un mod diferit şi care chiar merită popularizat. Au găzduit duo-show-ul „Totul în doi„, formatul cel mai iubit de americani, „Harold„, un spectacol de impro social, şi chiar primul podcast de improvizaţie din românia – Improbabil.

Vineri 20 mai are loc „Impro la liber„, un show cu şase actori care nu abordează un format anume, şi nici nu cer un bilet anume.

Şi se mai pregăteşte un spectacol nou şi surprinzător – Risc, care nu este un joc de noroc, însă implică nişte zaruri!

Vă lăsăm cu vorbele a doi mari actori de impro care tocmai au re-vizitat Bucureştiul după ediţia a treia !MPRO, Tim Orr şi Inbal Lori: „Improvizatorii români se află într-un moment foarte interesant al carierei lor – sprijiniţi-i mergând la spectacolele lor, în special cele inovatoare.”