Un act de improvizație e special pentru că e unic

În cea de a doua zi de IMPRO Fest am descoperit de ce îmi place improvizația. Și pentru că obișnuiesc să folosesc metafore pentru a descrie anumite lucruri, simt să spun că improvizația e ca o rochie făcută la comandă de un designer. E specială tocmai pentru că e unică.

Uitându-mă la show-urile de aseară m-am simțit specială pentru că am realizat că ceea ce văd în clipele alea, nu a mai existat și nu va mai exista după acele momente. Replici, gesturi și povești, toate sunt create pe loc și există doar în clipa creației, rămânând apoi doar în sufletele și memoria publicului și doar pentru cîteva zile.

Aseară a fost despre joacă. Au dat startul cei de la ImproGrammer, cu al lor ImproGrammer Show, unde am văzut jocuri despre care se spune că sunt foarte cunoscute în lumea improvizației: Cuvânt din public, Scenă adjectiv, Poveste în 4, Discurs cu brațe, Scenă cu păpușari, Freeze. Deși sunt amatori, s-au descurcat foarte bine și au reuși să mențină publicul fascinat de momentele lor.

Au continuat apoi cei de la All In, cu jocuri de cărți. Ce fel de cărți? Toate felurile de cărți: cărţi de joc, cărţi de vizită, cărţi de bancuri. S-au completat frumos și ne-au oferit momente speciale. Cel mai mult mi-a plăcut bucata în care au folosit replici din cărți pentru a completa dialoguri create pe loc, de ei. A fost foarte amuzant acel moment.

Au urmat apoi cei de la Urban Impro, care au avut un moment atât de bun încât ai fi jurat că au venit cu scenariul scris de acasă. Un detectiv trecut prin multe se înfrunta cu cazul carierei sale. O crimă a avut loc, iar autorul era încă în libertate, ţesându-şi intrigile din umbră. Mister, indicii și momente delicioase. De asta am avut parte în cadrul show-ului Mistere Urbane.

Seara s-a încheiat pe măsură cu Axel Moustache și Monica Anastase, care au dat viață a trei povești superbe, conturate în jurul ideii de „Totul în doi”.

Astăzi e o nouă zi de IMPRO și sunt nerăbdătoare să descopăr și alte momente extraordinare, de creative.