Pentru prima dată la improvizație. Dragoste la prima vedere!

Ador filmele, iar piesele de teatru mă fascinează, deși reușesc doar foarte rar să ajung la câte o piesă. Nici improvizația nu îmi era străină. Știam despre ce e vorba, dar până la cea de a treia ediție de IMPRO Fest nu reușisem să văd niciodată un show de improvizație. A fost dragoste la prima vedere!

Spre deosebire de filme și teatru, unde fiecare știe clar ce are de făcut și unde repetițiile sunt cheia reușitei, improvizația m-a cucerit prin spontaneitatea momentelor și prin stimularea curiozității de a vedea dacă actorii vor reuși să se completeze și să ducă momentul până la final.

E o colaborarea fantastică între actorii din cadrul unui show de improvizație!

Mi-a plăcut foarte mult atenția pe care și-o acordă unii celorlalți și felul în care intervin atunci când începutul unei scene pare neinspirat (când nu poate reprezenta baza unui dialog), atunci când unul dintre ei nu știe să continue scena sau chiar atunci când este cazul să se încheie scena curentă și să se treacă la o scenă nouă.

Talentul actorilor pe care i-am văzut în prima seara de IMPRO Fest este de necontestat!

Nu am o perioadă foarte bună, dar ei au reușit să mă facă să mă deconectez și să mă las atrasă în lumea lor.

Fetele de la iELE, care au susținut show-ul Improcabaret, m-au inspirat cu siguranța lor de pe scenă și cu atitudinea relaxată, avută în fața necunoscutului. Nu am văzut nici măcar un moment de ezitare pe chipurile lor. Am văzut în schimb niște actrițe care au trăit din plin momentul și care ne-au încântat cu vocile lor.

Gașca superbă de la Thy Neighbor’s Goat m-au făcut să râd cu poftă și să descopăr istoria românilor dintr-o perspectivă amuzantă, prin show-ul ThROugh History. La ei am văzut chiar mai multă siguranță de sine. Experiența și-a spus cuvântul în ceea ce îi privește și pot să afirm că momentul lor a fost cel care mi-a plăcut cel mai mult, deși toate m-au impresionat și m-au captivat.

Seara s-a încheiat cu un moment curajos de improvizație pe întuneric. Pentru mine a fost prima dată când am participat la un spectacol cu ochii închiși. A fost ca și cum am ascultat o carte audio. Vocile actorilor din Freeze ne-au purtat într-un mod fabulos prin trei scene foarte amuzante.

La prima vedere, improvizația m-a cucerit și sunt nerăbdatoare să văd și celelalte show-uri din cadrul festivalului. Cel mai probabil, după festival, o să devin „clientă” fidelă a spectacolelor de improvizație.