The Chupacabra Mondial şi The Kidney Stones

„Da do ron-ron-ron, da do ron-ron.”

… erau văzuți cântând spectatorii la ieșirea din Teatrul Elisabeta.

O parte chiar pocneau din degete pe ritm și aveau tentative de a face piruete și alte mișcări, mai mult sau mai puțin îndrăznețe. Deși, la prima vedere, poate părea ciudat, e doar efectul spectacolului „Un musical în patru zile” pus la cale de Lisa McQueen și improvizatorii de la workshop-ul său.

Deși toată lumea era entuziasmată de ideea acestui show, trebuie să recunoștem, că au fost depășite toate așteptările. Lisa a reușit să-i facă pe improvizatori să iasă din zona lor de confort, să încerce ceva cu totul nou, să se bucure de întreaga experiență și să transmită acest sentiment și publicului. Având în vedere experiența acesteia, de peste 24 de ani, ca regizor muzical, compozitor și performer la Annoyance Theatre și Second City din Chicago, nici nu e de mirare că a câștigat rapid încrederea noilor ei elevi și chiar simpatia lor.

Spectacolul a avut două reprezentații. În prima spectatorii au făcut cunoștință cu The Chupacabra Mondial, iar în cea de-a doua, au pus stăpânire pe scenă The Kidney Stones (aka Diamantele rinichilor). Ambele echipe ne-au prezentat/cântat povești emoționante ca cea a adorabilei Matilda, aflată la training într-un bordel interbelic, unde și-a întâlnit marea iubire, pe Long John. Ne-au adus în atenție și superstiții urbane, precum cea care spune că dacă te cerți la semafor, te pândesc șapte ani de ghinion. Ca la toate spectacolele !MPRO, și-au făcut apariția și numeroase personaje fascinante: avocați sâsâiți iubitori de reggae; boxeri timizi; administratori de bloc amatori de yoga și milionari pentru care pregătirea unui grătar este un sport extrem.

De la musical trecem la talk-show – un altfel de talk-show. Festivalul Național de Improvizație se va încheia cu spectacolul „Scene din viața lui Bogdan Șerban”, în cadrul căruia membrii cunoscutei trupe Improvisneyland vor fi responsabili cu umorul și emoția. Vom avea momente spontane de cântece, poezii și scenete, toate pornind de la răspunsurile date de invitat, la întrebările mai mult sau puțin indiscrete ale regizorului Radu Dragomirescu.

După ce tragem cortina și acestui ultim spectacol din cadrul festivalului, toată lumea este invitată în Fire, clubul oficial !MPRO. Vom sărbători, cu bere Ursus, cele zece zile în care am fost răsfațați cu o finală palpitantă de campionat, spectacole de improvizație în premieră, workshop-uri susținute de experți internaționali și multe zâmbete și râsete din inimă.

Pentru ultima dată în acest an
– Te așteptăm la spectacol.

  • Biletele se găsesc la intrare.