Povestea

Cea de-a zecea ediție Festivalul Național de Improvizație va avea loc în perioada 15-18 septembrie, la Teatrul RECUL, Splaiul Unirii nr. 160.

Anul acesta spectacolele sunt nu doar create ci și produse de către Festival, în urma unui proces de casting în premieră în lumea improvizației din România. Cele 6 spectacole cu regizor (Joe Bill, Bogdan Untilă, Vlad Pasencu, Delia Riciu, Ștefan Huluba, Andrei Bratu) sunt completate de un spectacol de debut, un improjam și un Stuck in the Middle cu cei șase regizori laolaltă.

––––-
P.S. Organizăm și vă invităm la un festival încă într-o perioadă de pandemie și vrem să ne asigurăm că voi, spectatorii noștri, cât și actorii, colaboratorii și oamenii din echipă sunteți în siguranță. Credem că este important să fim împreună și să avem grijă unii de ceilalți. Din acest motiv recomandăm purtarea măștii de protecție pe gură și nas pe parcursul prezenței la !MPRO 2022.
Urmărim constant recomandările autorităților și ne vom adapta pe tot parcursul festivalului astfel încât să fiți în permanentă siguranță atunci când participați la evenimentele din cadrul !MPRO.

Accesul în săli se va face cu 30 de minute înaintea începerii spectacolelor.
După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis.

Actorii

Doina
Maria
Adrian
Sabina
Dan
Luca
Roxana
Alex
Joe
David
Julia
Adelina
Adriana
Vlad
Dima
Dragoș
Răzvan
Tibi
Delia
Improvizator
Luca
Radu
Andrei
Oana
Ștefan
Simona
Nicholas
Ana
Dragoș Andrei
Aurelian
Alexandra
Răzvan
Bianca
Órla
Mihaela
Stefan
Marius
Bogdan
Mario
Titi
Miruna
Thomas
Andu
Dan

Echipa

Bucură-te de ce faci. Acest principiu al improvizației stă și la baza succesului Festivalului !MPRO, ai cărui membri încă nu știu cât a fost muncă și cât distracție.

Monica Anastase

Monica Anastase

Fondator

Actriţă şi producător de teatru, îndrăgostită la prima vedere de improvizaţie, co-fondatoare a trupei Improvisneyland, alături de care a avut curajul de a începe această aventură frumoasă care este !MPRO, Monica îşi doreşte cel mai mult ca improvizaţia să crească şi să bucure cât mai mulţi români.
Monica a fost Director artistic la primele şase ediţii (până în 2018), urmând apoi să preia alte funcţii în echipa de organizare.

Adina Sandu

Adina Sandu

Director artistic

Lucrează în organizarea și livrarea de programe educaționale atât pentru tineri, cât și pentru adulți. Improvizația a ajutat-o să își depășească multe din propriile limite, să ia energia fiecărei scene și să o transmită mai departe în rândul cursanților ei. Astfel, a decis să facă încă un pas înspre !MPRO, alăturându-se echipei de organizare în 2018 şi preluând, din 2019, rolul de Director artistic.

Adriana Bordeanu

Adriana Bordeanu

Project Manager

Și-a dorit mult în adolescență să-și găsească drumul ei și să-și urmeze pasiunile. Astăzi este actriță, improvizatoare în singura trupă de improvizaţie feminină din ţară, trupa iELE, și trainer Recul.
Iubeşte improvizaţia pentru că i-a schimbat viaţa, de aceea profită de orice ocazie să ajute fenomenul să crească frumos. Din 2019 s-a alăturat echipei de organizare a festivalului.

Mihaela Georgescu

Mihaela Georgescu

Comunicator

Mihaela Georgescu a studiat jurnalismul, a lucrat o lungă perioadă în contabilitate și s-a îndrăgostit de improvizație in 2012. De atunci jonglează cu spectacole, repetiții și un job stabil.

Face parte din Urban Impro și trupa iELE, este înnebunită după orice format în care poate integra poezia și de când a descoperit impro a încetat să se mai întrebe ce o să se facă când va fi mare.

Ştefan Vasilică

Ştefan Vasilică

Coordonator logistic

Dimineață face cafea, în timpul zilei coordonează programe educaționale în cadrul unei fundații, și seara improvizează. Fie că organizează training-uri, spectacole sau vacanțe în Vama Veche, întotdeauna în spatele motivației sale au rămas oamenii.

Artizanii Maronqua

Radu Tudorie

Radu Tudorie

Creative

Radu este mereu în căutarea perfecțiunii și nu acceptă jumătăți de masură. Dacă vreți mediocru, trebuie să căutați în altă parte.
Radu a creat, împreună cu Bogdan, imaginea şi website-ul !MPRO - şi nu oricum, ci gratuit. Deci nu e doar perfecţionist, e şi altruist!

Bogdan Ungureanu

Bogdan Ungureanu

Art

Bogdan e creativ din cap până în picioare. Arta sa se naște în universul lui interior: mereu în mișcare, mereu mai mare.

Joey

Joey

Dog

Joey n-a făcut mare lucru. De fapt Joey n-a făcut mai nimic. Joey e un câine. Dar este trup și suflet alături de noi.

Arhiva

2020 • EDIȚIA 8

Cine ar fi crezut că cel de-al 8-lea an al impromeleonului va fi și cel mai greu de până acum? Cu toate acestea, amintirile, energia și bucuria pe care le-a strâns de la voi în toți acești ani i-au dat curaj și încredere să viseze și să creeze o ediție specială a festivalului.

2018 • EDIȚIA 6

La cea de-a şasea ediţie, !MPRO a adus douăzeci de spectacole, doisprezece ateliere, o discuţie despre improvizaţia în 2.018, şi petreceri în fiecare seară.
Tema de anul acesta a fost Familia 2.018, o actualizare a realității familiale din România: structuri, conflicte, valori împărtăşite sau dimpotrivă.

2017 • EDIȚIA 5

La cea de-a cincea ediţie, tema !MPRO a fost Poveste, cu highlight-uri precum Sing It!, musicalul improvizat, debutul celor de la Etaju' 13 sau formatul original al celor de la Backstage Boys, One Shot.
Noutăţile au inclus secţiunea de debut, cea de Open Stage, iar invitaţii străini au fost "top notch": Dave Morris & Missie Peters (CAN) şi Heather Urquhart & Jules Munns (UK).

2016 • EDIȚIA 4

La ediţia a patra, !MPRO a prezentat spectacolele cele mai ambiţioase şi inovatoare de teatru improvizat, şi în plus i-a provocat pe improvizatori să creeze, sub îndrumarea celor mai vizionari traineri, alte trei spectacole în secţiunea Caleidoscop.
În plus, am lansat !MPRO Talks, o componentă transdisciplinară, ce explorează importanţa improvizaţiei în alte domenii.

2015 • EDIȚIA 3

A treia ediţie !MPRO a primit umbrela de "Dream Project" - cincisprezece echipe de improvizatori au creat spectacole noi special pentru Festival - pe întuneric, muzicale, poliţiste,
duo, chiar şi solo. Am avut parte de şase traineri experimentaţi, şi de un public entuziast şi generos. Sold out!

2014 • EDIȚIA 2

!MPRO a făcut un tur de forţă în al doilea său an: zece zile de Festival, trei teatre centrale, spectacole şi concepte de impro în premieră în România, livestreaming, traineri americani, lansarea primelor două cărţi de improvizaţie în limba română şi multe altele – o explozie de energie.

2013 • EDIȚIA 1

Prima ediție !MPRO a fost un pas important, care a arătat ca improvizația este mai mult decât un spectacol - este o atitudine. Timp de o săptămână s-a desfășurat un adevărat maraton de improvizație: patru spectacole pe seară și numeroase workshop-uri. Așa am început.